Izbornik
Naslovnica Županije
Javni poziv za dodjelu stambenih jedinica

Od 11 kontejnerskih naselja devet ih je potpuno iseljeno

SREDNJA škola Petrinja bit će u objektu koji je darovala tvrtka Gavrilović, a matičnu zgradu škole obnavlja Sisačko-moslavačka županija. Kako napreduju radovi uvjerio se i ministar Bačić
1/2
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
Sisačko-moslavačka županija objavila je javni poziv za dodjelu stambenih jedinica u Petrinji i Glini, odnosno kuća u nizu, na privremeno korištenje stradalnicima u potresu

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić sa županom Ivanom Celjakom i suradnicima proteklog tjedna boravio je u Petrinji gdje su obišli gradilište nove zgrade I. OŠ Petrinja, čija se gradnja financira donacijom mađarske vlade i državnog proračuna RH.

Škole se obnavljaju
– Zadovoljstvo nam je da smo na gradilištu I. OŠ Petrinja gdje su nastavljeni radovi koji idu dobrom dinamikom. Očekivano je da će biti završeni do kraja ove godine, što znači da bi se učenici početkom drugog polugodišta vratili u školu. Zadovoljni smo i upisima na području grada Petrinje, ali i cijele Sisačko-moslavačke županije – izjavio je župan Ivan Celjak.

U sklopu radnog posjeta, zajedno s predstavnicima Svjetske banke, obišli su i gradilište Srednje škole Petrinja koja će se nalaziti u objektu koji je darovala tvrtka Gavrilović, a matičnu zgradu škole obnavlja Sisačko-moslavačka županija.

– Nove zgrade osnovne i srednje škole omogućili su nam da objekte koje su učenici koristili do potresa koristimo za druge namjene. Te zgrade nakon obnove koristit ćemo za potrebe knjižnice, odsjeka glazbene škole te dio za učenički dom – zaključio je župan.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar Bačić izrazio je zadovoljstvo što se plan i program obnove zacrtan još u veljači u najvećoj mjeri ispunjava, ali i iskorištenosti sredstava iz Fonda solidarnosti.

– Od 11 kontejnerskih naselja, 9 je potpuno iseljeno. Dva naselja nisu klasična kontejnerska nego modularne zgrade, a i za njih ćemo stvoriti uvjete da se isele do kraja listopada – izjavio je ministar Bačić. Dio će biti smješten u stambena naselja na području Gline, Petrinje i Siska koja gradi Županija. Protekli tjedan županija je objavila javni poziv za dodjelu stambenih jedinica na privremeno korištenje, odnosno kuća u nizu koje se nalaze u županijskim naseljima Petrinia u Petrinji i Banovi dvori u Glini. Sisačko-moslavačka županija će u 131 kuću u Petrinji i Glini, koje će biti u potpunosti infrastrukturno spremne za useljenje te opremljene namještajem, smjestiti obitelji čiji su domovi stradali u potresu, a poslije će one biti u sastavu domova za starije.

Kuće od 35 i 45 'kvadrata'
U županijskom naselju Banovi dvori u Glini, u Vukovarskoj ulici, na raspolaganju su 74 stambene jedinice, od kojih su 62 kuće površine 45 m2, a sastoje se od kuhinje s dnevnim boravkom, dvije spavaće sobe i kupaonice. Preostalih 12 kuća u naselju Banovi dvori imaju površinu od 35 m2, a sastoje se od kuhinje s dnevnim boravkom, jedne spavaće sobe, kupaonice i terase. U županijskom naselju Petrinia u Petrinji ukupno je 57 kuća površine 45 m2 koje se sastoje od kuhinje s dnevnim boravkom, dvije spavaće sobe, kupaonice i terase. Od 57 stambenih jedinica njih 41 nalazi se u Ulici Ive Maline, a 16 u Ulici Rudolfa Hercega.

Korisnici iz Samobora i Svete Nedelje moći će na preglede u bolnicama izvan tih gradova, a prijave za korištenje potrebno je poslati samoborskom Crvenom križu Namijenjen je i osobama slabijeg imovinskog stanja Kombi će olakšati život građana s invaliditetom TIJEKOM PROJEKTA održano je stotinu čitalačkih radionica u međimurskim naseljima koja su ujedno bibliobusna stajališta, a nabavljen je i novi više od 12 metara dug bibliobus koji zamjenjuje 21 godinu staro vozilo putujuće knjižnice Stotina čitalačkih radionica u međimurskim naseljima Novi bibliobus zahvaljujući projektu "Kultura se fura" STVARAJU se preduvjeti kako bi mladi ljudi dolazili u sredine poput Solina, koji je najmlađi grad u Hrvatskoj, rekao je župan Boban Po popisu stanovnika gotovo 3000 mlađih od 7 godina gravitiraju Solinu U Solinu otvoreni obnovljeni prostori pedijatrijskih ordinacija