Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Rekordan broj potpora turističkim projektima

Od aquaparka do drvenih kućica

Foto: Međimurska županija
Župan Matija Posavec potpisao je 16 ugovora vrijednih 300.000 kuna

Dvadeset i pet prijava stiglo je na javni poziv za dodjelu turističkih potpora Međimurske županije, a za njih 16 koje su dobile najviše ocjene župan Matija Posavec potpisao je ugovore vrijedne 300.000 kuna.

Projekt vrijedan 31 milijun kuna Metalska jezgra, jedina u državi, dobiva opremu i znanstvenike u području tehničkih znanosti

Riječ je o dosad najvećem broju odobrenih projekata. U osam godina u turističke projekte uloženo je više od dva milijuna kuna, što je rezultiralo s 84 nova turistička proizvoda na tržištu. Prošle godine, ističe župan, zabilježen je rast gostiju i noćenja za otprilike 12 posto, a već u prva četiri mjeseca ove godine rast gostiju i noćenja veći je šest posto.

– Nastavljajući ovim tempom nadmašit ćemo prošlogodišnji rast od 12 posto, ali to nije zasluga jedne institucije ili jednog čovjeka već svih sudionika u razvoju našeg turizma. Prije dvije godine dosegnuli smo brojku od 200.000 noćenja, a cilj je što prije se približiti brojci od 500.000 noćenja - rekao je M. Posavec.

Njegova zamjenica Sandra Herman dodala je da su u ovogodišnjem javnom pozivu sadržaji programa prilagođeni Masterplanu razvoja turizma do 2020. Najveći iznos potpore od 50.000 kuna dodijeljen je Toplicama Sveti Martin za izgradnju novih atrakcija u aquaparku. Potpore su ostvarene i za proširenje kapaciteta kuhinje DG Sporta Prelog, prenamjenu hostela Madona u Donjem Vidovcu, drvene kućice za odmor u adrenalinskom parku u Lopatincu, nekoliko projekata vezanih uz smještajne ponude obiteljskih domaćinstava i OPG-ova, uređenje fitness kutka i trim kabineta u hotelu Park, uređenje terase na Marini u Prelogu, ulaganje u razvoj ponude hotela Castellum, daljnji razvoj Accredo centra i drugo.

KULTURNO NASLIJEĐE Bivša stražarnica sad je palača turizma