Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Mjere u Solinu

Odgoda naplate komunalne naknade, roditelji oslobođeni plaćanja vrtića

Foto: Tino Jurić/PIXSELL
Gradonačelnik Solina zaražen je koronavirusom, čelnici Grada i Stožera civilne zaštite nalaze se u samoizolaciji, ali sve funkcionira kako treba u ovim kriznim uvjetima

Gradonačelnik Solina zaražen je koronavirusom, čelnici Grada i Stožera civilne zaštite nalaze se u samoizolaciji, ali sve funkcionira kako treba u ovim kriznim uvjetima. Održana je čak i sjednica Gradskoga vijeća elektroničkim putem i donesen je niz važnih odluka.

Tete na računalu Grad Solin i Dječji vrtić "Crvčak" pokreću virtualni vrtić

Među ostalim prihvaćena je dopuna odluke o zakupu i davanju na privremeno korištenje javnih površina na području Grada Solina kojom se nastoji olakšati poslovanje zakupcima. “U povodu nastanka posebnih okolnosti, koje podrazumijevaju događaje ili određeno stanje koje se nije moglo predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a koje narušava gospodarske aktivnosti pojedinih subjekata i uzrokuje gospodarsku štetu, i to nastankom pandemije koronavirusa, došlo je do određenih gospodarskih šteta i na području grada Solina.

Prijedlogom ove odluke i nastankom posebnih okolnosti ovlastio bi se gradonačelnik Solina da u slučaju nastanka takve okolnosti, a sve s ciljem da se sadašnjim zakupcima omogući koliko-toliko normalno poslovanje, da ih se oslobodi ili im se odgodi plaćanje sadašnjeg zakupa dok traju posebne okolnosti”, navodi se u obrazloženju.

Što se tiče gospodarskih mjera, gradonačelnik je odlukom odgodio naplatu komunalne naknade za ožujak, travanj i svibanj za pravne i fizičke osobe, bez plaćanja kamata na kašnjenje. Za isto razdoblje su i roditelji oslobođeni plaćanja naknade za sudjelovanje u cijeni usluga smještaja djece u Dječjem vrtiću “Cvrčak”.

Solinski gradonačelnik i vijećnici dobili jamstva HC-a za realizaciju niza projekata Nadvožnjak na Širini, dodatna rampa kod Salona Malla, spojna cesta Mravince – TTTS

Roditelji čija su djeca upisana i koriste uslugu ustanove gradskih vrtića “Cvrčak”, oslobađaju se obveze plaćanja naknade za sudjelovanje u cijeni usluga smještaja djece u “Cvrčku” za polovicu ožujka i travanj. Ako se nastave posebne okolnosti vezane za pandemiju koronavirusa, ova odluka primjenjivat će se i za mjesece svibanj i lipanj, poručili su iz Grada Solina.

Konsenzusom svih političkih stranaka u Gradskom vijeću Grad Solin odlučio je financijski pomoći KBC-u Split u što efikasnijoj borbi da se izliječe oboljeli od koronavirusa.

– Važno je osigurati odgovarajuću opremljenost zdravstvenog sustava kako bi se mogao nositi s potencijalnim širenjem bolesti – kazao je gradonačelnik Ninčević, dodavši kako bez stručnosti i požrtvovnosti liječnika i medicinskog osoblja borba protiv koronavirusa i drugih bolesti ne bi bila učinkovita. Otvoren je i telefon za pomoć starijim, nemoćnim i bolesnim osobama.

Održana II. Poduzetnička sinergija grada Solina Solin je drugi grad u Hrvatskoj po otvaranju obrta, a raste i žensko poduzetništvo

Tako se od 8 do 14 sati spomenute skupine građana mogu javiti za pomoć pri nabavi i dostavi osnovnih prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština i lijekova na broj telefona 021/244-411.