Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
ŽUPANIJSKI ZAVOD ZA HITNU MEDICINU

Odigrali važnu ulogu u svim kriznim situacijama

Foto: Brodsko-posavska županija
Županijski Zavod pokriva površinu od 2043 četvorna kilometra i skrbi o 158 tisuća stanovnika. Zavod raspolaže s 35 timova, 14 vozila i jednim vozilom za velike nesreće

U povodu obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicine, župan Danijel Marušić uputio je čestitku svim djelatnicima hitne medicinske službe.

VODOPRIVREDA DARUVAR USPJEŠNO POSLUJE Saniran nasip za spas ribnjaka u Končanici

On je podsjetio na važnost ove službe koja je odigrala značajnu ulogu u svim kriznim situacijama, od migrantske krize, preko situacije s onečišćenom vodom pa sve do pandemije COVID-a. Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije i njegovo medicinsko osoblje važansu čimbenik zdravstvene zaštite, koji uvelike pridonosi sigurnosti građana i pružanju izvanbolničke hitne medicinske pomoći.

– Svi se nadamo da nam usluge Hitne medicinske službe nikada neće zatrebati, no kada ih, nažalost, trebamo, želimo da su one vrhunskog standarda. Time se naš zavod uistinu može pohvaliti, imajući u vidu razinu usluga koje pruža, kao i broj pacijenata o kojima skrbi – poručio je Marušić.

Odabran izvođač radova Uskoro počinje dogradnja Medicinske škole Bjelovar

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Branko Godić održao je kratku prezentaciju o zavodu, odnjegova ustrojavanja do danas. Kazao je kako Zavod pokriva površinu od 2043 četvornih kilometara i skrbi o 158 tisuća stanovnika. Pokriva i 100 kilometara autoceste A3 i dijelom A5. Zavod raspolaže s 35 timova, 14 vozila i jednim vozilom za velike nesreće.

Brodsko-posavska županija prati i pomaže rad zavoda putem materijalnih i nematerijalnih ulaganja u opremu pa su tako u protekle četiri godine za potrebe Zavoda nabavljena četiri nova vozila vrijedna više od 3 milijuna kuna.