Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Natjecanja sportske udruge “GO2 Bjelovar”

Odmjeravanje snaga na drugom Bilogora Challengeu i Fun Runu

Bilogora Challenge
1/8
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Prva utrka Fun Run mogla bi postati još jedna tradicija, jer se održava uoči obilježavanja Dana grada Bjelovara

Sportska udruga “GO2 Bjelovar“ još je jednom okupila sve bjelovarske rekreativce. Vikend za vikendom izmjenjivale su se aktivnosti, a jedan od iznimno zanimljivih je turnir “Bilogora challenge“. Naime, nakon što je sportska ekipa iz udruge ‘GO2’ prošle godine uspješno organizirala prvi Bilogora Challenge, ove godine odlučili su ponoviti tu sportsku manifestaciju samo što su se ovoga puta spustili s bilogorskih obronaka na popularni bjelovarski park Borik.

Bjelovarsko-bilogorska županija Županija osigurala potpore za gospodarstvenike, poduzetnike i obrtnike 'Svaka kuna koju dobijemo dobro dođe i olakšava posao'

Zahtjevan poligon

– Željeli smo napraviti nešto što u Bjelovaru nije toliko uobičajeno. Igra koje će povezati ljude, momčadski. Gledamo da u istoj mjeri sudjeluju i muški i ženski sudionici, a čitava je manifestacija sportsko-rekreativnog, ali i edukativnog karaktera – objasnio je predsjednik udruge Nikola Kovaček. Bilogora challenge trajao je cijeli dan, nastupilo je šest momčadi, a organizacija na Boriku bila je logičan izbor jer je to najpoznatije bjelovarsko sportsko okupljalište, a u najavi je i njegova obnova.

– Prošle smo godine bili u Jabučeti kraj Bjelovara, a ove godine na Boriku i veselimo se njegovoj obnovi. Naime, gradonačelnik je najavio da će se Borik iduće godine uređivati. Nama je to, kao i građanima koji ovdje borave, u interesu, jer košarkaška i nogometna igrališta kao i trkaća staza moraju se obnoviti, a potrebno je napraviti sanitarni čvor, eventualno i tuševe. Želimo da Bjelovar dobije adekvatno sportsko okupljalište, a da zainteresiranih ima govori i velik broj ljudi koji se odaziva na naše aktivnosti – objašnjava Kovaček.

Upravo one koji su bili dovoljno sigurni u svoje sportske sposobnosti na Bilogora challengeu dočekao je zahtjevan, cjelodnevni poligon poput sportskog penjanja i trčanja u poznatom tornju na Boriku, zatim airsoft za koji je teren pripremila pozvana stručna ekipa. Također, o pobjedniku je odlučivao i štafetni poligon, natjecanje u snazi poput povlačenja konopca, zgibovi, prenošenje velike traktorske gume, gađanje lukom i strijelom te još puno toga. Pobjedu je na kraju odnio tim “Maša i medo“, a veliko iznenađenje bili su mladi sudionici iz “Omega gyma“, popularne bjelovarske teretane. Iako su bili jedini debitanti, njihove sposobnosti nisu prošle nezamijećeno, a dominirali su u vježbama snage, sportskom penjanju i trčanju pa su dva njihova člana kroz vodotoranj pretrčali za 19 sekundi.

Muzejska izložba

Nakon tog uzbuđenja, Udruga se upustila u organiziranje još jedne nove manifestacije, a riječ je o utrci Fun Run koja se održala ovu subotu, 22. rujna, a mogla bi postati i tradicija jer se održava uoči obilježavanja Dana grada Bjelovara. U sklopu utrke održala se i muzejska izložba pod nazivom “Da umrem, ne bih stao“ autorice Marijane Klasnić.

Potpis ugovora za Sponu Županiji novac za “Sponu” Za 80 dugotrajno nezaposlenih osigurano 1,4 milijuna kuna