Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Pomoć u školovanju od 300 do 600 kuna

Odobrene stipendije za 265 studenata i sedmero srednjoškolaca

Dodjela stipendija
1/5
Foto: Grad Varaždin
U 2018. smo za 20% podigli izdvajanja za stipendije. Broj stipendista povećao se za 70%, što znači da imamo sve više mladih u visokom obrazovanju, to je pravi put! – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok

Grad Varaždin stipendirat će studente i učenike i u ovoj školskoj i akademskoj godini. Ugovore je primilo 265 studenata i sedmero učenika varaždinskih srednjih škola. Od 272 nove stipendije 91 je za posebno tražena deficitarna zanimanja i 181 stipendija za ostala zanimanja.

Ledeni tobogan Advent Varaždin ima pravu atrakciju na adventu!

Od 91 stipendije za deficitarna zanimanja od bitnog značaja za gospodarski razvoj Grada sedam je namijenjeno srednjoškolcima koji se školuju za zanimanja zavarivač, konobar, CNC operater, keramičar-oblagač i strojobravar, dok je veći dio, njih 84, odobreno studentima koji su izabrali studijske obrazovne programe s područja elektrotehnike, medicine, farmacije, strojarstva, građevinarstva, matematike, fizike, engleskog i njemačkog jezika te logopedije. Te je programe kao preporuku naveo i HZZ jer poslodavci, nerijetko bezuspješno, traže radnike upravo tih struka. Mjesečni iznos stipendija za nove korisnike bit će 600 kuna koje će dobivati 228 korisnika, dok će po 300 kuna primati 44 mladih tijekom devet mjeseci akademske ili školske godine.

Dječje igralište Za sigurniju igru Dvije godine za obnovu svih varaždinskih dječjih igrališta

- Uz postojeće korisnike stipendija koji imaju pravo nastaviti dobivati stipendije, od 1. listopada Grad stipendira 434 stipendista, a iz proračuna za tu namjenu izdvaja se više od 2 milijuna kuna godišnje - ističu.

- U 2018. smo za 20% podigli izdvajanja za stipendije. Broj stipendista povećao se za 70%, što znači da imamo sve više mladih u visokom obrazovanju, to je pravi put! – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok. 

pravna pomoć građanima Besplatni pravni savjeti mladih studenata