Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Za razvoj metaloprerađivačke industrije

Odobreno financiranje Centra novih tehnologija

Centar novih tehnologija Zadar
Foto: Zadarska županija
Inicijativa za projekt proizašla je od gospodarstvenika, a očekuje se da će realizacija projekta doprinijeti daljnjem razvoju metaloprerađivačke industrije koja ima tradiciju u Zadarskoj županiji

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta donijelo je odluku o financiranju projekta 'Centar novih tehnologija“ koji je prijavila Zadarska županija. Projekt ukupne vrijednosti 38.141.895,85 kuna obuhvaća gradnju i opremanje specijaliziranog poslovnog inkubatora za metaloprerađivačku industriju baziranu na visokim tehnologijama na području Zadarske županije, a za njegovu realizaciju odobreno je ukupno 20.000.000 kuna bespovratnih sredstava.

CeNT će biti smješten u Poličniku - poduzetnička zona Murvica Jug. Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija pripremala je ovaj strateški projekt Zadarske županije i ujedno je partner na projektu, kao i Općina Poličnik.

Inicijativa za projekt proizašla je od gospodarstvenika, a očekuje se da će realizacija projekta doprinijeti daljnjem razvoju metaloprerađivačke industrije koja ima tradiciju u Zadarskoj županiji. Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca.

Cilj projekta je razvoj poduzetničko poslovne infrastrukture te pratećih proizvoda/usluga s ciljem povećanja konkurentnosti metaloprerađivačke industrije kroz prijenos visokih tehnologija, jačanje znanja i kompetencija kadra (obrazovna tvornica) te stvaranje novih malih i srednjih poduzetnika i radnih mjesta u Zadarskoj županiji i Jadranskoj regiji.