Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Ministarstvo turizma

Odobreno sedam projekata LAG-a Laura

LAG Laura
Foto: LAG Laura
Za projekte je odobreno ukupno 280 tisuća kuna nepovratnih sredstava, dok njihova ukupna vrijednost iznosi više od 1,3 milijuna kn

Ministarstvo turizma objavilo je rezultate programa “Konkurentnost turističkog gospodarstva”, dodjele nepovratnih potpora u 2018. godini. Uz pomoć djelatnika LAG-a Laura koji su sudjelovali u pripremi dokumentacije za navedeni natječaj mjerodavnog ministarstva, za sedam prijavljenih projekata odobreno je ukupno 280 tisuća kuna nepovratnih sredstava, dok njihova ukupna vrijednost iznosi više od 1,3 milijuna kuna. Odobrenim sredstvima na području otoka Pašmana i Žižnja, Galovca i Biograda na Moru sufinancirat će se izgradnja dva bazena, rekonstrukcija dva turistička broda, rekonstrukcija smještajnih objekata i specijalizirana oprema za ronjenje osoba s invaliditetom.

Biograd na moru sanacija Završena obnova biogradske ribarske luke

– Nastavak je to uspješne suradnje korisnika iz sektora turizma i LAG-a Laura budući da su naši djelatnici dosad uspješno prijavili ukupno 45 projekata iz sektora turizma na temelju kojih je odobreno oko 1,9 milijuna kuna nepovratnih sredstava, a ukupna vrijednost projekata veća je od 5 milijuna kuna – rekao je voditelj LAG-a Ivan Čupić.

Biogradska Lokalna akcijska grupa Laura od svog osnutka do danas sudjelovala je kao nositelj, partner, suradnik ili koordinator na više od 130 projekata iz područja turizma, kulture, poljoprivrede i javne infrastrukture temeljem kojih su odobrena nepovratna sredstva u iznosu većem od 20 milijuna kuna. Iz LAG-a podsjećaju sve zainteresirane da od 18. srpnja 2018. započinje podnošenje prijava na natječaj za sufinanciranje projekata ruralnog turizma (tip operacije 6.4.1. “Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima” Programa ruralnog razvoja RH). Intenzitet javne potpore iznosi do 70%, a iznos po projektu kreće se od 3500 do 200 tisuća eura.

Biograd na Moru Održana prva večer Heritage tales - pričam ti priču Turisti “na sri rive” kao doma uz domaća jela od srdele