Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Čazma

Održan 6. eko sajam, moto je bio “Sajam bez plastike”

Foto: Grad Čazma
Eko sajam ove je godine privukao 37 izlagača

Čazma je ove godine bila domaćin već tradicionalnog 6. eko sajma kojemu je cilj predstaviti proizvode i novitete u ekocertificiranoj proizvodnji iz svih krajeva Hrvatske, po pristupačnim cijenama. Organizator je bila udruga Eko Čazma uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Čazme i Grada Čazme. Ovogodišnja novost nazvana je Sajam bez plastike te su svi izlagači i sudionici koristili ekološki prihvatljivu ambalažu i materijale.

Natječaj Turističke zajednice Izabrana najljepša okućnica u Čazmi

Eko sajam postao je jedan od brendova Čazme i na njemu se okupljaju sudionici iz svih krajeva Hrvatske koji su prepoznali Čazmu kao mjesto gdje se mogu predstaviti ekoproizvodi. Ove godine bilo je 37 izlagača, a njihov broj raste svake godine.

– Može se reći da ovaj sajam polako ide u istu rečenicu s Božićnom bajkom i Supermaratonom. Raste broj izlagača i posjetitelja, a ovo je jedan od rijetkih sajmova u Hrvatskoj u tom ekološkom štihu. Stalno radimo na poboljšanju svih popratnih događanja i aktivnosti. Idući korak je privlačenje izlagača iz drugih država i internacionalizacija sajma – kazao je gradonačelnik Dinko Pirak.

Projekt „U igri i učenju zajedno” u Čazmi Društveni dom postaje školska sportska dvorana

Ipak, ovogodišnjem sajmu međunarodni karakter dali su predstavnici Županije Legionowski iz Poljske i slovenske općine Radlje ob Dravi s kojima je Grad Čazma potpisao Povelje o prijateljstvu, a koji su nazočili otvorenju. Najavljeno da će se trojac kandidirati na europski projekt u sklopu programa Europa za građane.