Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
RIJEKA

Održan sastanak s novim veleposlanikom Kraljevine Norveške

1/3
Foto: Primorsko-goranska županija
Prijemu je nazočila i Loredana Frank-Jerman, počasna konzulica Kraljevine Norveške u Rijeci i nositeljica ordena Kraljevine Norveške za zasluge.

U Salonu Grada Rijeke održan je sastanak predstavnika Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije s norveškom delegacijom predvođenom novim veleposlanikom Kraljevine Norveške u Hrvatskoj Nj.E. Haakonom Blankenborgom.

POVRATAK NAKON 10 GODINA Premijerom opere 'Madam Butterfly' u riječkom HNK otvorena 'Puccini trilogija'

Domaćini zajedničkog prijema Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, njegov zamjenik Marko Filipović te zamjenica župana Marina Medarić dočekali su veleposlanika Blankenborga, kao i njegove suradnike Christiana Grotnesa Halvorsena i Martina Stensholta, koji se nalaze u prvom službenom posjetu Rijeci. Prijemu je nazočila i Loredana Frank-Jerman, počasna konzulica Kraljevine Norveške u Rijeci i nositeljica ordena Kraljevine Norveške za zasluge. O poveznicama Norveške i Primorsko-goranske županije u medicinskom turizmu govorila je zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić, spomenuvši kako opatijska talasoterapija, specijalizirana za liječenje bolesti reumatologije, ima potpisan ugovor s Norveškom oko liječenja ondašnjih državljana.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Gradonačelnik Obersnel ovim je povodom istaknuo izvrsnu suradnju između Hrvatske i Norveške, kao i Rijeke i norveškog veleposlanstva u kojoj je suradnji posljednjih godina organizirano puno uspješnih projekata.

“Prošle godine organizirali smo Dane norveške kulture, a zahvaljujući donaciji Norveške vlade, dio programa Europske prijestolnice kulture vezan uz Dječju kuću realizirat će se sredstvima iz tih fondova“, rekao je Obersnel, dodavši kako su teme razgovora prilikom prijema bile i gospodarska suradnja s norveškim tvrtkama koje posluju u Rijeci, brodogradnja i njena budućnost u Rijeci te buduće suradnje Grada i veleposlanstva.

21. listopada Operom Madama Butterfly riječki HNK otvara Puccini trilogiju

Haakon Blankenborg, koji je na dužnost norveškog veleposlanika u Hrvatskoj stupio 3. listopada, izrazio je zadovoljstvo svojim prvim službenim posjetom izvan Zagreba, ocijenivši odnose Rijeke i Norveške izvrsnima te dodavši kako oni nadilaze uobičajenu suradnju između Norveške i lokalnih razina vlasti.

„Postoji puno poveznica između Rijeke i Norveške, ovaj odnos ima i povijesnu komponentu zbog pomorske naravi naših dviju država, a sada jačamo suradnju i u području kulture i ekonomije“, rekao je Blankenborg.