Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska 29 pregleda
Večer za sigurne korake

Održana dobrotvorna večer AmChama za razminiranje u Zadarskoj županiji

mine
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Kroz 16 godina prikupljeno je oko 9,2 milijuna kuna čime je razminirano više od 950 000 četvornih metara u sedam županija

Dobrotvornu gala večer za razminiranje Hrvatske pod nazivom "Večer za sigurne korake" u zagrebačkom hotelu "Westin" u srijedu je organizirala Američka gospodarska komora (AmCham) u Hrvatskoj, a ove godine prikupljen je novac za razminiranje u Zadarskoj županiji.

Novac prikupljen na ovogodišnjoj večeri namijenjen je razminiranju Zadarske županije, za područje oko Benkovca, izvijestila je Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica AmCham-a te dodala da je pokrovitelj dobrotvorne akcije Američko veleposlanstvo u Zagrebu.

AmCham već 16 godina zaredom organizira slične dobrotvorne večere. 

Kroz ovih 16 godina prikupili smo oko 9,2 milijuna kuna čime je razminirano više od 950 000 četvornih metara u sedam županija, rekla je Doko Jelušić te dodala da večeras očekuju donacije od oko 200 tisuća kuna. Prioritet je da se što prije razminiraju područja koja su bliže naseljima i utječu na život ljudi, dodala je i naglasila da se dobrotvorni projekti razminiranja rade u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje (HCR). 

Ministar unutarnjih poslova i izaslanik predsjednika Vlade Davor Božinović ocijenio je vrlo vrijednom tu akciju humanitarnog karaktera koja je izravno u cilju interesa Hrvatske kako bi, kako kaže i ime akcije, koračali sigurno odnosno kako bi Hrvatska bila minski dekontaminirana.

Rekao je da je dosta napravljeno u razminiranju Hrvatske, ali da je "i dosta toga ostalo".

Takve humanitarne akcije možemo samo pozdraviti, istaknuo je i dodao da je hrvatska Vlada zahvalna svima koji mogu pridonijeti ostvarivanju važnog cilja, čišćenju Hrvatske od mina.

Večerašnju akciju podržao je i župan Zadarske županije Božidar Longin, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i brojni uglednici iz javnog, političkog i gospodarskog života.