Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
U Grabarju

Održana tradicionalna 18. smotra folklora 'Poljadija u srcu'

1/3
Foto: Požeško-slavonska županija
Po završetku smotre folklora još se jednom svima zahvalio predsjednik KUD-a Poljadija Ivica Ribičić, posebno žiteljima Grabarja koji su podržali i dali doprinos da se manifestacija održi

U Grabarju je održana tradicionalna 18. Smotra folklora „Poljadija u srcu“. Za tu se organizaciju i ove godine pobrinulo Kulturno-umjetničko društvo „Poljadija“. Nastupilo je desetak kulturno-umjetničkih društava koji su kroz pjesmu i ples pokazali tradiciju kraja iz kojeg dolaze. Bio je i prekrasan prizor konjanika i konjskih zaprega koji su također svojom nazočnošću dali svoj doprinos manifestaciji, prenosi Požeško-slavonska županija.

Čestitka župana Alojza Tomaševića Saša Botički, Ivan Karadža i Antun Adžić prvi magistri tamburaškog umijeća u Požeškoj županiji

Na početku smotre sve nazočne je pozdravio i dobrodošlicu zaželio predsjednik KUD-a „Poljadija“ Ivica Ribičić koji je ujedno i predsjednik Gradskog vijeća grada Kutjeva, dok je manifestaciju otvorio zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović.

- Sve čestitke vrijednim organizatorima na upornosti i ljubavi prema tradiciji koju ovdje gajite. Bez te ljubavi prema svome mjestu ne bi u Grabarju bilo još brojnih i drugih manifestacija, a KUD „Poljadija“ je onaj koji okuplja ljude i stoga svima vama entuzijastima veliko hvala. Ovim događajem u prijateljskim susretima koji su danas došli ovdje vi promičete i svoje mjesto i našu županiju. Još jednom veliko vam hvala na svemu – rekao je Vedran Neferović.

Uz KUD „Poljadiju“ kao domaćina na smotri su nastupili i KUD „Zagorci“ iz Beljevine, KUD „Šiljakovina“ iz okolice Zagreba, KUD „Svilenka“ iz Buka, KUD „Bektež“, KUD „Orljavica“ iz Kuzmice te Muška pjevačka skupina Grabarčani.

poseban gost Kardinal Vinko Puljić služio misu u Marinu Selu

Po završetku smotre folklora još se jednom svima zahvalio predsjednik KUD-a Poljadija Ivica Ribičić, posebno žiteljima Grabarja koji su podržali i dali doprinos da se manifestacija održi.

- Našu ovakvu manifestaciju moramo čuvati od zaborava. Svi moramo dati dio sebe da ona bude što bolja. Ako damo svatko od nas jedan mali komadić doprinosa uvijek ćemo u ovome uspjeti i biti dobri domaćini i održati ovu manifestaciju. Nema kuće u Grabarju koja nije doprinijela da ova manifestacija živi. Svima se njima zahvaljujem – rekao je Ivica Ribičić.

Kino pod zvijezdama pun pogodak S dekicom u ljetno kino usred gradskog parka