Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
poseban gost

Kardinal Vinko Puljić služio misu u Marinu Selu

Foto: pszupanija.hr
Uoči mise kardinal je odao počast molitvom, polaganjem vijenca i paljenjem svijeće na spomen-obilježju na ulazu u selo, koje je podignuto njegovim žiteljima poginulima u Bleiburgu, Križnom putu i Domovinskom ratu

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić kao poseban je gost predvodio svetu misu u Marinu Selu ispred više od stotinu godina stare crkve sv. Ivana Krstitelja.

Proslava mlade mise pred oko 1500 vjernika Vlč. Luka izabrao je put Gospodina i postao radnik

Uoči mise kardinal je odao počast molitvom, polaganjem vijenca i paljenjem svijeće na spomen-obilježju na ulazu u selo, koje je podignuto njegovim žiteljima poginulima u Bleiburgu, Križnom putu i Domovinskom ratu. To su uz kardinala Puljića učinili i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, lipički gradonačelnik Vinko Kasana i drugi. Na svečanom misnom slavlju sudjelovalo je oko 250 vjernika iz Marina Sela, Gaja, Antunovca i okolnih mjesta.

– Danas vas široka i radosna srca ovdje zajedno s vjernicima dočekujemo i izražavamo vam dobrodošlicu u ovo malo, ali duhom veliko selo. U ime svih župljana Župe svete Katarine želim da se ovdje ugodno osjećate i da nam zaista iz srca, onako kako vi najbolje znate, uputite svoju pastirsku riječ – bile su riječi pozdrava i dobrodošlice kardinalu Puljiću od domaćeg župnika Stjepana Škvorca.

Nogomet Memorijalni turnir u čast trojici branitelja iz Golobrdaca

Kardinal je od srca zahvalio na dobrodošlici svima koji su ga dočekali.