Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Nogomet

Memorijalni turnir u čast trojici branitelja iz Golobrdaca

1/10
Foto: Požeško-slavonska županija
Pobjednici turnira su nogometaši domaćina NK Parasan, drugi je Posavac (Davor), treća Croatia (Mihaljevci) te četvrti Velebit iz Žabice

Jozo Koutni, Ivica Zovko i Ivan Čuljak trojica su poginulih branitelja kojima u čast treći puta Golobrdčani organiziraju memorijalni nogometni turnir te se prisjetili svega što su dali za svoj kraj i domovinu. Ovdašnji NK Parasan dugo godina održava prijateljski odnos koji potječe još iz ranih vremena, s NK Velebitom iz ličkog mjesta Žabica te su oni česti gosti na turniru, prenijeli su iz Požeško-slavonske županije.

Uspješna sezona kutjevačkog nogometa Zeleni nakon 25 godina proslavili povratak u Treću ligu

Darko Zovko, predstavnik Organizacijskog odbora pozdravio je mještane i goste među kojima su bili izaslanik predsjednice RH Franjo Lucić, zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović, zamjenik gradonačelnika grada Požege Ferdinand Troha, predstavnici Ministarstva branitelja, predstavnici Hrvatske vojske, predstavnici policije, roditelji poginulih branitelja te udruge iz domovinskog rata. Položeni su vijenci i upaljene svijeće kod spomenika trojici branitelja, a kapelan župe Sv. Terezije Avilske Dejan Ilić vodio je molitvu.

- Ovi branitelji svoje su živote i imena utkali u temelje naše domovine pa im odajemo dužnu počast - istaknuo je otvarajući turnir izaslanik predsjednice RH Franjo Lucić.

Pobjednici memorijalnog turnira su nogometaši domaćina NK Parasan, drugi je Posavac (Davor), treća Croatia (Mihaljevci) te četvrti Velebit iz Žabice.

Najboljim golmanom proglašen je Blaž Supan (NK Parasan) te najboljim igračem Tomislav Marijanović (Posavac), a u revijalnoj utakmici Ličani iz NK Velebit (Žabica) pobijedili su domaće veterane Parasana. Najbolje momčadi i pojedinci turnira primili su pehare.

Projekt učenika prepoznala je i Hrvatska udruga poslodavaca Poduzetnici budućnosti Novi okus popularne slastice - vinski sladoled