Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Uspješna sezona kutjevačkog nogometa

Zeleni nakon 25 godina proslavili povratak u Treću ligu

Foto: Mirko Cenbauer
Domaće utakmice kutjevačkog kluba bile su najgledanije u ligi

Netom završena prvenstvena sezona ostat će zlatnim slovima upisana u analima kutjevačkog nogometa.

Momčad mladog i perspektivnog trenera Petra Čuljka osvojila je sjajno drugo mjesto na četvrtoligaškom istoku i tako nakon punih 25 godina izborila ulazak u Treću hrvatsku ligu.

Demografske mjere na području Kutjeva Veće naknade za bebe, novi vrtić, stanovi za mlade...

Rezultat je to kakvom se prije početka prvenstva malo tko mogao nadati.

Kandidata za plasman u viši rang bilo je puno, a zeleni su bili debitanti u ligi. Pa ipak, naslov viceprvaka sletio je u Kutjevo. Domaće utakmice kutjevačkog kluba bile su najgledanije u ligi i u prosjeku ih je pratilo više od 300 navijača, što je doista rijetkost na utakmicama nižih liga. Osobito uspješni Kutjevčani su bili na gostujućim terenima, gdje su prikupili najviše bodova, dali najviše i primili najmanje pogodaka. Tijekom cijelog prvenstva igrali su vrlo lijepo i dopadljivo, a odličnu sezonu začinili su ulaskom u polufinale županijskog kupa.

Veliki je ovo uspjeh malog kluba iz malog grada, a svakako najveće zasluge pripadaju igraču gradonačelniku Josipu Budimiru koji je izlobirao velika sredstva iz brojnih fondova za obnovu stadionske infrastrukture, ali još veći obol dao kroz redovito prisustvo na treninzima i utakmicama koje je nerijetko i rješavao postižući presudne pogotke za svoj klub.

Vrijedna uprava na čelu s glavnim i odgovornim Ivicom Malnarom dala je povoljan vjetar u leđa stručnom stožeru i igračima. Klupski djelatnici i veterani odradili su lavovski posao u pripremi utakmica, pri čemu je najveći teret podnio tajnik Ile Matijević, a znatan obol normalnom funkcioniranju kluba dali su i brojni sponzori, koji su u tome prepoznali svoju priliku.

Ipak, već spomenuti navijači definitivno su bili dvanaesti igrač kutjevačkog ponosa. 

Kutjevo – vinski dragulj u srcu Slavonije Simboli Kutjeva su vino, dvorac, priroda, ljubazni domaćini...