Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Šibenik

Oduševljeni uređenjem Poljane hrvatski arhitekti otvorili pod njom svoju Godišnju izložbu

Foto: Grad Šibenik
Nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata dodjeljuju se tradicionalno i u kontinuitetu već 59 godina,  pa je riječ o jednima od najstarijih priznatih arhitektonskih nagrada

U organizaciji Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA) i Društva arhitekata Šibenik (DAŠ) na prvoj je etaži podzemnog logističkog centra Poljana otvorena Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2019. godini.  Tako se, nakon Splita i Zadra, Šibenik uvrstio među gradove počašćene domaćinstvom nad ovim izvanserijskim postavom.

Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Šibenika Tele2 donirao dron Bespilotnom letjelicom vatrogasci će rano otkrivati požare i pratiti ih s udaljene lokacije

Ostvarenja koja su predstavljena na godišnjoj izložbi, inače, konkurirala su za godišnje nagrade – „Viktor Kovačić“ za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva, „Drago Galić“ za najuspješnije ostvarenje u području stambene arhitekture, „Bernardo Bernardi“ za najuspješnije ostvarenje u području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja te „Neven Šegvić“ za publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad na području arhitekture.

Nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata dodjeljuju se tradicionalno i u kontinuitetu već 59 godina,  pa je riječ o jednima od najstarijih priznatih arhitektonskih nagrada istaknuo je prilikom otvorenja izložbe mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika te dodao:

Na šibenskim ulicama Odabrani dječji crteži koji će uljepšati pametne kontejnere za otpad

- Inzistiranje šibenskog Društva arhitekata da se za otvorenje nove Poljane u njezinoj garaži održi godišnja izložba najboljih radova Udruženja hrvatskih arhitekata, najbolji je odgovor svima onima koji mantraju da struka nije prihvatila Poljanu i da je to loše arhitektonsko rješenje. Iste pozivam da dođu na izložbu i nešto nauče o vrhunskoj arhitekturi – kazao je Mileta.