Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
promocija turizma i gastronomije

Oko 700 tvrtki iz 17 zemalja svijeta na Adriatic Gastro Showu

adriatic gastro show
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban na otvorenju je istaknuo kako se na sajmu vidi što Splitsko-dalmatinska županija može ponuditi u turističkoj sezoni

Na 4. međunarodnom festivalu gastronomije i turizma Adriatic Gastro Show, koji je u srijedu otvoren u splitskoj Spaladium Areni, na 200 izložbenih prostora izlaže oko 700 tvrtki iz 17 zemalja svijeta.

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban na otvorenju je istaknuo kako se na sajmu vidi što Splitsko-dalmatinska županija može ponuditi u turističkoj sezoni. 

Studentski dom Brune Bušića u Splitu za bolji studentski standard Rekonstrukcijom Studentskog doma osigurat će se smještaj za 465 osoba

"S ovog sajma bi svakako izdvojio naše autohtone proizvode, među kojima soparnik, domaća janjetina, luk iz Ljubitovice i Bristivice, maslinovo ulje od oblice, vino iz Imotske krajine i s otoka. Čovjek jednostavno ne može, a da ne poželi biti domaćin-gost u svojoj županiji", rekao je Boban, najavljujući da će se krajem travnja prezentacija Splitsko-dalmatinske županije održati u Londonu. 

Zamjenik splitskog gradonačelnika Nino Vela podsjetio je da je Split prošlogodišnji šampion turizma i najbolja city break destinacija. Turizam je značajna grana i poticaj za gospodarski razvoj Splita, rekao je, ističući kako ovakvi sajmovi promoviraju turizam i gastronomiju, a grad će financijski, ali i na svaki drugi način i organizacijski, pomagati takve sajmove kako bi unaprijedili ponudu grada, županije i cijele Hrvatske.

Sajam Adriatic Gastro Show održava se od 7. do 10. veljače, a organizatori ističu kako je riječ o najvećoj i najkvalitetnijoj HORECA (hotel/restoran/cafe) sajamskoj manifestaciji u regiji, koja na 12 tisuća četvornih metara ugošćuje najpoznatija imena iz područja gastronomije, vinarstva, turizma te tvrtki u sektoru ugostiteljstva i opremanja prostora. Sajam je prilika da turistička i gastro industrija približe svoju ponudu posjetiteljima, a ne samo profesionalcima, kao i da se učvrste dosadašnji i sklope novi poslovni kontakti.

Otok Lošinj Pozitivni trendovi Naš otok među 11 preporučenih svjetskih destinacija za 2018.

Sajam prati i bogat popratni program pa će posjetitelji uz ostalo moći uživati u cooking showu, organiziranim posjetima hotelskih lanaca, natjecanju žena barmena - 2. PIPI - Lady's cupu, a predviđen je i niz stručnih predavanja o aktualnim temama, itd..

U okviru sajma bit će održan i Regionalni forum obiteljskog turizma, kojega organizira Hrvatska gospodarska komora, a na kojemu će privatnim iznajmljivačima biti predstavljeni novi trendovi u turizmu, mogućnosti financiranja iz EU fondova, zakonska regulativa, mogućnosti suradnje s turističkim agencijama, itd.

Dračevac Splitsko Gradsko vijeće prihvatilo odluku Nakon godina zapuštenosti kreće preuređenje prostora bivše vojarne Dračevac