Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Grad pomaže najosjetljivijima

Oko 850 božićnica po 150 kuna za nezaposlene s prebivalištem na području Belišća

Ilustracija
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Osim božićnica za nezaposlene, Grad Belišće svake godine dijeli i uskrsnice umirovljenicima čija mirovina iznosi manje od dvije tisuće kuna mjesečno

Prigodom blagdana Božića, nezaposlenima s prebivalištem na području grada Belišća i prigradskih naselja Grad Belišće dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć – božićnicu u iznosu od 150 kuna.

Druženje je mnogima bila prilika da vide prijatelje i znance koje dugo nisu sreli Ivanec darivao najstarije građane Ovo nam je jedini izlazak u grad i prilika za zabavu

Grad Belišće već petu godinu zaredom na ovakav način nastoji barem malo olakšati blagdanske dane nezaposlenim sugrađanima.
– Prema planu i trenutno dostupnim podacima, podijelit ćemo oko 850 božićnica po 150 kuna. Možda to nije tako velik iznos, no smatramo, a to nam je i dosadašnje iskustvo pokazalo, da i tih 150 kuna predstavlja određenu pomoć duže ili kraće nezaposlenima – istaknula je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković.

Osim božićnica za nezaposlene, Grad Belišće svake godine dijeli i uskrsnice umirovljenicima čija mirovina iznosi manje od dvije tisuće kuna mjesečno. Za te dvije svrhe, božićnicu i uskrsnicu, u proračunu Grada Belišća za ovu je godinu osigurano 300.000 kuna.

Umirovljenici Danas počinje isplata božićnica u Svetom Ivanm Zelini Za Božić darovi za 3000 umirovljenika