Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Danas počinje isplata božićnica u Svetom Ivanm Zelini

Za Božić darovi za 3000 umirovljenika

Umirovljenici
Foto: Borna Filić/PIXSELL/Ilustracija
Ovaj božićni dar iznosit će 100 kuna, a pravo na isplatu imaju svi oni kojima iznos mirovine ne prelazi 4000 kuna

Već pet godina zaredom Grad Sveti Ivan Zelina osigurava sredstva za božićnice svojim umirovljenicima pa je tako i ove godine iz gradskog proračuna izdvojeno 315 tisuća kuna za 3000 zelinskih umirovljenika.

– Želimo našim umirovljenicima uljepšati ove nadolazeće blagdane, stoga smo ove godine osigurali sredstva za naše starije sugrađane – poručuju iz Grada Svetog Ivana Zeline te naglašavaju da je briga za njihove građane treće dobi jedno od najbitnijih područja njihova djelovanja.

Rexpo sajam 2018. rexpo sajam 2018. Projekt Aquapark Zelina zainteresirao mnoge

Iznos božićnog dara je 100 kuna, a svi oni kojima je namijenjen mogu ga osobno preuzeti od danas do četvrtka u gradskoj vijećnici, između 9 i 15 sati.

Pravo na isplatu imaju svi oni kojima iznos mjesečne mirovine ne prelazi 4000 kuna, što je ujedno i novost za ovu godinu jer su prijašnjih godina božićnice bile isplaćivani samo onima kojima je mirovina do 3000 kuna. Prilikom preuzimanja, ističu iz Grada, obavezno je predočenje osobne iskaznice i odreska mirovine.

Zelingrad Predstavljena je dokumentacija za projekt vrijedan 32 milijuna kuna Obnavlja se srednjovjekovni Zelingrad

U slučaju zakašnjenja Grad ističe da se božićnice i nakon ovog prvog termina mogu podići, ali samo do 28. prosinca 2018. godine, i to na blagajni Grada Svetog Ivana Zeline, koja se nalazi na prvom katu, u sobi 37. Umirovljenicima koji su bolesni, nemoćni ili nekim drugim opravdanim razlogom spriječeni osobno podići božićni dar Grad će osigurati dostavu.

– Unaprijed vas molimo za strpljenje kod takvih slučajeva jer možda sve te zahtjeve nećemo moći riješiti odmah u vrijeme blagdana, odnosno u gore navedenom terminu. Javiti se možete na broj telefona 2019-218 – poruka je iz Grada Svetog Ivana Zeline.

'aktivni u zajednici' Dnevne aktivnosti za starije od 65 godina Otvaranje reciklažnog dvorišta u Svetom Ivanu Zelini Većina novca stigla iz fondova EU Otvoreno reciklažno dvorište u Svetom Ivanu Zelini