Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
rexpo sajam 2018.

Projekt Aquapark Zelina zainteresirao mnoge

Rexpo sajam 2018.
1/5
Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Gradonačelnik je održao govor na temu “Kako stvoriti uspješne turističke destinacije”

Grad Sveti Ivan Zelina bio je jedan od sudionika dvodnevnog međunarodnog sajma investicijskih projekata REXPO 2018., koji je u Zagrebu okupio investitore, izvođače, projektante i ostale stručnjake koji sudjeluju u svim fazama izvođenja investicijskih projekata.

Zelingrad Predstavljena je dokumentacija za projekt vrijedan 32 milijuna kuna Obnavlja se srednjovjekovni Zelingrad

Grad je u svome izložbenom prostoru najveći naglasak stavio na projekt Aquapark Zelina, koji je bio jedan od najzapaženijih na sajmu. Izlagački su prostor grada tako posjetili i brojni visoki uzvanici, a uz gradonačelnika Hrvoja Košćeca i zamjenika Maija Dukarića, na izložbenom prostoru bio je i predsjednik gradskog vijeća Darko Bistrički. Osim što je predstavio projekt Aquapark Zelina, u svome je govoru na panelu pod nazivom “Kako stvoriti uspješne turističke destinacije” gradonačelnik naglasio i značaj nekadašnjih zelinskih bazena u kontekstu vraćanja prepoznatljivosti Svetog Ivana Zeline kao turističke destinacije.

Otvaranje reciklažnog dvorišta u Svetom Ivanu Zelini Većina novca stigla iz fondova EU Otvoreno reciklažno dvorište u Svetom Ivanu Zelini

Na panelu su svoje iskustvo podijelili i Marko Petričević iz Općine Tivat u Crnoj Gori, Antonio Vučetić, zamjenik načelnika Općine Vir, Mladen Blažević, voditelj projekta žičare Učka te Christopher Hinteregger, direktor tvrtke PKF Tourismexperts iz Austrije. Inače, REXPO je najveći sajam ovog tipa u regiji, a već sedmu godinu zaredom donosi najaktualnije teme s područja investicija, infrastrukture i hotelsko - turističke industrije.

– Ovakvi sajmovi na jednom mjestu okupljaju brojne stručnjake, pa nude odlične mogućnosti za poslovne susrete i razgovore te informacije iz prve ruke, koje su nama koji radimo na projektima iznimno značajne – komentirao je gradonačelnik Košćec po završetku sajma.

Konjička revija Održana 3. Međunarodna svetoivanjska konjička revija Imamo najljepše konje u kraju