Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Većina novca stigla iz fondova EU

Otvoreno reciklažno dvorište u Svetom Ivanu Zelini

Otvaranje reciklažnog dvorišta u Svetom Ivanu Zelini
1/5
Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
U gradu se već šest godina odvojeno prikuplja otpad pa je volumen komunalnog sad manji za više od 40%

Grad Sveti Ivan Zelina, koji već godinama radi na unapređenju okoliša i odvajanju otpada, prošli je tjedan dobio reciklažno dvorište. Svečano otvaranje dvorišta označava završetak projekta započetog 2014. godine, kad je pokrenut proces izmjena prostornog plana grada i shodno tome dobivena je uporabna dozvola.

Projekt gradnje reciklažnog dvorišta stajao je 2,302.970,38 kuna, s time da je Gradu Svetom Ivanu Zelini dodijeljeno 1.917.259,90 kuna iz europskih fondova, dok je Grad osigurao 213.577,74 kune, a Zagrebačka županija sufinancirala je gradski dio u iznosu od 172.132,74 kune.

proslava Martinje u Zelini - večer puna smijeha, veselja i dobre berbe

– Grad Sveti Ivan Zelina već šest godina provodi odvojeno prikupljanje otpada čime se smanjio volumen komunalnog otpada za više od 40%. Donijeli smo plan gospodarenja otpadom, opremili 45 zelenih otoka, a sad smo otvorili i reciklažno dvorište – rekao je gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec.

Foto: Grad Sveti Ivan Zelina

Reciklažno dvorište Sveti Ivan Zelina smješteno je u Zoni gospodarske namjene Sveta Helena, a na novouređenom prostoru građani mogu uz papir, staklo, plastiku, akumulatore i baterije odložiti i druge vrste otpada poput metala, tekstila, glomaznog i građevinskog otpada, električne i elektroničke opreme, starih guma, jestivih ulja i masti, fluorescentnih cijevi, lijekova, kao i ambalaže onečišćenu opasnim tvarima.

Foto: Grad Sveti Ivan Zelina

U povodu otvaranja novouređenog zelinskog Reciklažnog dvorišta okupili su se i brojni predstavnici, sudionici, izvođači i projektanti ovog važnoga gradskog objekta, među njima i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš, pročelnik za promet i komunalnu infrastrukturu Zagrebačke županije Nenad Babić, direktor Zelinskih komunalija Ivan Dananić i ostali uzvanici.

Konjička revija Održana 3. Međunarodna svetoivanjska konjička revija Imamo najljepše konje u kraju Održana 38. smotra 'Dragutin Domjanić' Sveti Ivan Zelina središte je dječjeg kajkavskog pjesništva