Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Održana 3. Međunarodna svetoivanjska konjička revija

Imamo najljepše konje u kraju

Konjička revija
Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Uz domaće, Sveti Ivan Zelinu posjetili su sudionici iz konjičkih klubova i udruga iz Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine

Topot konjskih potkova i škripanje kočija vratio je Sveti Ivan Zelinu u vrijeme kad su ove životinje bile glavno prijevozno sredstvo tim krajem, davno prije automobila i motora. U nedjelju 23. rujna, naime, održala se treća Međunarodna svetoivanjska konjička revija, koju redovno posjećuju svi u gradu, ali i okolici.

Vožnja Zelinskom gorom Ljubitelji biciklizma uživali za vrijeme Otvorenih dana bregdowna Adrenalinska vožnja Zelinskom gorom

Grad je treći put odabran kao domaćin revije, koja svake godine okuplja više od sto konja i konjanika te dvadeset kočija i zaprega iz različitih krajeva sjeverozapadne Hrvatske, ali i šire. Uz domaće, Sveti Ivan Zelinu posjetili su sudionici iz konjičkih klubova i udruga iz Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine.

Svečani mimohod u kojem su konji i njihovi jahači pokazali svu svoju raskoš nakon kojeg je uslijedilo svečano otvaranje bio je odličan početak, nakon čega su uslijedile natjecateljske igre, koje su ipak plijenile najviše pažnje i bile su najposjećenije. U raznim natjecanjima sudjelovalo je više od stotinu natjecatelja koji su se natjecali sa svojim kolima, kočijama ili kao jahači.

Sveti Ivan Zelina I ove godine u školske klupe uz besplatne udžbenike “Grad je tu da pomogne roditeljima”

Najprije su održana natjecanja kočija i zaprega u kojima su sudjelovali hrvatski hladnokrvnjaci i toplokrvnjaci, a potom su se jahači natjecali u nekoliko disciplina, poput „Mijenjam konja, timska igra, 3 jahača, 1 konj“, „Brzi i žestoki – igra spretnosti i brzine“, „Tko prvi, njegova djevojka“, „Lov vještica“, „Drveni konj, timska igra, 4 jahača“ i brojnih drugih.

Da doživljaj bude još atraktivniji, u programu je za posjetitelje bila priređena i raznovrsna gastronomska ponuda, a mogli su se okušati i u šetnji na konjima, vožnji u kočijama i drugim zabavnim igrama.

Događanje organizira Konjički klub Zelingrad uz suorganizaciju Turističke zajednice grada Sveti Ivan Zeline te uz potporu Grada i Zagrebačke županije.

Novi asfalt u Svetom Ivanu Zelini U gradu Sveti Ivan Zelina i okolici radi se na obnovi cesta Novi asfalt nakon poplava i bujica