Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Ljubitelji biciklizma uživali za vrijeme Otvorenih dana bregdowna

Adrenalinska vožnja Zelinskom gorom

Vožnja Zelinskom gorom
Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Biciklistički klub SIC iz Svetog Ivana Zeline organizirao je Otvorene dane bregdowna i osigurao besplatan prijevoz do vrha Zelinske gore

Ljubitelji biciklizma uživali su za vrijeme Otvorenih dana bregdowna, koji su se održali 16. rujna u organizaciji biciklističkog kluba SIC iz Svetog Ivana Zeline. Enduro biciklizam izazovan je oblik brdskog utrkivanja s posebnim pravilima koji čine svaku utrku uzbudljivijom i zahtjevnijom od ostalih.

Sveti Ivan Zelina I ove godine u školske klupe uz besplatne udžbenike “Grad je tu da pomogne roditeljima”

Zato je skupina entuzijasta još prije desetak godina počela vlastitim trudom i resursima graditi i uređivati enduro/trail biciklističku stazu duljine gotovo 5 kilometara kroz predivnu šumu Zelinske gore. Rezultat velikog truda odlučili su prezentirati većem broju zaljubljenika u ovu vrstu biciklističkog sporta, a reakcije su odlične, jer je staza blagog nagiba u prosjeku, ali s nekoliko ozbiljnih skakaonica i mostova podizala adrenalin svim posjetiteljima a istodobno nije odavala dojam da je previše izazovna.

Organizator je osigurao besplatan i redovit prijevoz do vrha Zelinske gore gdje počinje spust enduro/trail stazom, što je bilo dovoljno da se okupi više od 110 sudionika koji su od 8 do 16 sati uživali u vrhunski pripremljenoj stazi. Slobodne vožnje protekle su bez ozljeda, a dobrom je raspoloženju pripomogao sunčan dan. Osim same utrke, sportaši su bili počašćeni ručkom u maloj expo zoni na prostoru ŠRC Bazeni u Zelini, odakle su kretale vožnje.

Sveti Ivan Zelina Gradovi zajedno za život mladih bez ovisnosti Korak po korak do kvalitetnijeg života

– Uopće ne sumnjamo da će zelinski bregi, osim po dobrom vinu, uskoro postati poznati i po vrhunskim biciklističkim stazama – kako cestovnim, tako i onim adrenalinskim kroz Kladešćicu i Zelinsku goru. 
Enduro/trail staza Bregdown uvijek je dostupna posjetiteljima, a upute kako doći do nje potražite na Google kartama ili na Facebooku. Svi zainteresirani se slobodno mogu javiti u Klub SIC. Doza adrenalina spremno vas čeka! – poručuju organizatori.