Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Općina na zapadu županije proslavila svoj dan

Okučani su imali težak put oporavka

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Općinska priznanja dodijeljena su Mariji Vučković, Mandi Božanović i Raheli Radecki Ivakić, a Zlatna plaketa Katici Mišković

Brojnim programima i svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Okučanima je obilježen Dan općine i blagdan nebeskog zaštitnika svetog Vida. Brojni okupljeni mještani, gosti i uzvanici među kojima su bili i predsjednik Županijske skupštine i saborski zaštitnik Pero Ćosić, zamjenik župana Damir Mirković i saborska zastupnica Ljubica Maksimčuk s velikim su zadovoljstvom i zanimanjem pratili izlaganja predsjednika Općinskog vijeća Ivice Pivca i načelnika Općine Okučani Ace Vidakovića. Ova općina Brodsko-posavske županije imala je jedan od težih putova oporavka uzevši u obzir velikosrpsku agresiju, ratna razaranja, dugotrajnu okupiranost i progon njezinih stanovnika.

Izgradnja infrastrukture u Luci Brod Plovnom Savom do gospodarskog razvoja

Svi nazočni suglasili su se da se u proteklom razdoblju dobro radilo te se vodilo računa osigurati dovoljno sredstava kako za funkcioniranje udruga, tako i za socijalu, gospodarstvo, školstvo i javne službe. Načelnik Vidaković istaknuo je razvojne projekte u provedbi te naglasio i nedavni posjet premijera Plenkovića i pozitivne pomake i rezultate intervencijskog plana za područje zapadne Slavonije.

Općinska priznanja dodijeljena su Mariji Vučković, Mandi Božanović i Raheli Radecki Ivakić, a Zlatna plaketa Katici Mišković.

Obilježen Dan općine Cernik Opravdali postojanje i potvrdili se kao žila kucavica