Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Dodijeljena javna priznanja

Oni su ponos cijele županije

Foto: Kristijan Toplak
Godišnje nagrade dobili su, pak, Podrum Vineda iz Vukosavljevice, tvrtka s 8 hektara vinograda i vrhunskom kapljicom, zatim Gradba Brezik, koja je prepoznata u cijeloj Hrvatskoj, urar Dražen Tomac, zaslužan za očuvanje tradicijskih obrta, te NK Slatina

Na Dan Virovitičko-podravske županije podijeljena su javna priznanja osobama, društvima i udrugama. Zlatni grb za životno djelo pripao je Zvonku Ternjeju. Pamte ga generacije učenika Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici. Bio je prvi dobitnik ministrovog priznanja za rad u prosvjeti 2012. kada je proglašen NajMentorom kemije, a 2015. učenici i članovi školskog vijeća proglasili su ga najboljim profesorom biologije u Hrvatskoj, za što je dobio Nagradu ‘Srećko Jelenić’ Biološkog odsjeka PMF-a iz Zagreba.

Igor Andrović Intervju s Igorom Androvićem: U tri nova inkubatora besplatno će se useliti 48 poduzetnika

Godišnje nagrade dobili su, pak, Podrum Vineda iz Vukosavljevice, tvrtka s 8 hektara vinograda i vrhunskom kapljicom, zatim Gradba Brezik, koja je prepoznata u cijeloj Hrvatskoj, urar Dražen Tomac, zaslužan za očuvanje tradicijskih obrta, te NK Slatina.

Povelju humanosti primio je Stevo Hulak, aktivni volonter Crvenog križa i darivatelj krvi. Povelja zahvalnosti stigla je u ruke glazbenom sastavu Vatra, najpoznatijem bendu Virovitice i županije. Osim njih, istu su povelju dobili i Udruga žena Dinjevac, KUD Podravina iz Čađavice, Plivački klub Orahovica, najbolja gastroblogerica Hrvatske Sanja Mijac, profesor Vedran Runje, čiji učenici prednjače po inovacijama, te Zdravko Pokupić, vatrogasac, pekar i voćar.

izgrađen europskim sredstvima Otvara se Športsko rekreacijski centar Kurija Janković vrijeden gotovo 2 milijuna eura