Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
10. smotra

Općina Kamanje domaćin čak 1200 izviđača

Smotra izviđača
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Djeca će u devet dana, od 24. srpnja do 2. kolovoza, u prirodnom okruženju uz smještaj pod šatorima sudjelovati u nizu aktivnosti u prirodi, usvajat će nova znanja i vještine za život u prirodi te učiti o timskom radu, interkulturalnoj suradnji i različitostima

Općina Kamanje bit će domaćin jubilarne, 10. smotre Saveza izviđača Hrvatske pa će ugostiti čak 1200 izviđača iz Hrvatske, ali i iz Belgije, Francuske, Izraela, Slovenije i Makedonije.

- To je veliki međunarodni događaj tijekom kojeg će djeca u devet dana, od 24. srpnja do 2. kolovoza, u prirodnom okruženju uz smještaj pod šatorima sudjelovati u nizu aktivnosti u prirodi, usvajat će nova znanja i vještine za život u prirodi te učiti o timskom radu, interkulturalnoj suradnji i različitostima. Djeca i maldi sudjelovat će u aktivnostima poput snalaženja i orijentacije u prirodi, orjentacijskom krosu, noćnom orjentacijskom natjecanju, te u državnoj izviđačkoj olimpijadi sa stranim gostima - najavio je Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske.

Bit će tu i sportskih turnira, škola penjanja i planinarenja, ekološke radionice, međunarodni sajam s predstavljanjem kultura zemalja gostiju kada će u Kamanje doći i zastupnici u EU parlamentu i veleposlanici zemalja čija će djeca biti u Kamanju. Događaj će pomagati 500 volontera iz čitave Hrvatske, te Općina Kamanje u čijem će središtu izviđači zasaditi deset stabala lipe.