Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Značajna suradnja

Općina Vir donirala zadarskoj bolnici opremu vrijednu 300 tisuća kuna

Vir donacija zadarskoj bolnici
Foto: Općina Vir
Pedijatrija je od 2017. godine bogatija za novi EKG uređaj i ležaj za prijevoz malih pacijenata s dva infuzomata ukupne vrijednosti oko 50 tisuća kuna

Zadarska Opća bolnica u 2017. godinu ušla je s 300 tisuća kuna vrijednom novom opremom koju je Općina Vir donirala za potrebe više bolničkih odjela.

Služba za ginekologiju i porodništvo ili opstetriciju dobila je oko 185 tisuća kuna s kojima je nabavljena aparatura za operacijski blok odjela, kao i uređaj za lasersko odstranjivanje mioma te kirurški pribor. Pedijatrija je od 2017. godine bogatija za novi EKG uređaj i ležaj za prijevoz malih pacijenata s dva infuzomata ukupne vrijednosti oko 50 tisuća kuna, dok je za potrebe Odjela za kardiologiju kupljena 43 tisuće kuna vrijedna oprema za njihov kardiološki laboratorij koja će, kazano je, za dan-dva biti u sustavu rada. Virani su za Odjel za patologiju prema njihovim potrebama izdvojili 17 tisuća kuna vrijednu donaciju medicinskog materijala za svakodnevni rad, izvijestili su iz Općine Vir.

Unaprjeđenje kvalitete rada

Simbolički ček zamjeniku ravnatelja dr. Ediju Karucu uručio je u ime Općine Vir viši stručni savjetnik u Uredu načelnika Antonio Vučetić.

- Stav je Općine Vir, a vjerujem i drugih jedinica lokalne samouprave, kako moramo u što većoj mjeri pomagati ustanove javnog zdravstva u Zadarskoj županiji. Suradnja s Općom bolnicom Zadar od iznimnog je značaja za našu lokalnu zajednicu jer pacijenti iz cijele Zadarske županije, pa tako i s otoka Vira, ovise o kvaliteti njezine usluge. Zato će Općina Vir uvijek donirati potrebna sredstva za unaprjeđenje kvalitete rada Opće bolnice Zadar kao središnje zdravstvene ustanove naše županije. Konzultirali smo se s Općom bolnicom u Zadru oko njihovih potreba, a ova donacija rezultat je te suradnje - kazao je Vučetić ispričavši načelnika Općine Vir Kristijana Kapovića koji zbog viroze nije osobno mogao predati simbolički ček s preciznim iznosom od 299.354,72 kuna.

- Ovo je za našu bolnicu lijepa vijest. Zahvalni smo Općini Vir zbog donacije i zaista smo sretni, jer smo dobili vrijednu opremu. U današnjem vremenu moderne medicine svi uređaji stariji od pet godina već se smatraju zastarjelom aparaturom koju treba obnavljati ili neprekidno servisirati. Mi nismo otok, mi smo dio ove zajednice i svi koji nam žele pomoći zaista su dobrodošli - istaknuo je zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar uz opasku kako su svi aparati, osim opreme namijenjene Kardiologiji, već u funkciji.