Izbornik
Naslovnica Županije Hrvatska zajednica županija
hrvatska zajednica županija

OPG-ovi Hrvatske na jednom mjestu!

Foto: Hrvatska zajednica županija
Projekt je besplatan i ne generira dobit, a za primjer, izrađena je po jedna stranica za svaku županiju na temelju podataka prošlogodišnjih finalista nagrade „Zlata vrijedan“, odnosno za 21 OPG

Udruga „Inovativni projekti“ s Hrvatskom zajednicom županija pokrenula je projekt „OPGovi Hrvatske“.

Požeški Komunalac pokrenuo e-tržnicu da pomogne građanima i zakupcima Klikom miša do domaćih i kvalitetnih proizvoda provjerenog podrijetla

Način funkcioniranja web platforme www.opgovi.hr je vlastito dodavanje podataka od strane OPG-ova s obzirom na to da se radi o osobnim podatcima. U Hrvatskoj je registrirano 162.966 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Rijetki među njima imaju vlastitu internetsku stranicu putem koje na osobniji način mogu predstaviti svoj rad. Upravo to je temeljna svrha ove platforme – samostalna izrada i upravljanje vlastitom stranicom za svaki pojedini hrvatski OPG.

Projekt je besplatan i ne generira dobit, a razvijen je isključivo dobrom voljom volontera udruge i članova Hrvatske zajednice županija. Za primjer, izrađena je po jedna stranica za svaku županiju na temelju podataka prošlogodišnjih finalista nagrade „Zlata vrijedan“, odnosno za 21 OPG.

Zaključci projekta U županiji najviše sade jabuke, kruške, šljive i breskve

Cilj je pružati relevantne informacije i redovito ažurirane podatke o hrvatskim OPG-ovima, biti im stalna podrška u razvoju te ih na najbolji mogući način prezentirati krajnjim korisnicima njihovih proizvoda. Projekt bi trebao biti polazišno mjesto obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima Hrvatske i svim zainteresiranim građanima za korištenje njihovih proizvoda, a u svrhu zajedničkog prosperiteta.

Dodatne informacije možete dobiti na: info@opgovi.hr, broju mobitela 098/1649-779 ili na web stranici www.opgovi.hr.

Upute za registraciju nalaze se ovdje