Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Požeški Komunalac pokrenuo e-tržnicu da pomogne građanima i zakupcima

Klikom miša do domaćih i kvalitetnih proizvoda provjerenog podrijetla

Foto: pozega.hr
Na internetskim stranicama www.komunalac-pozega.hr postavljen je banner e-tržnica. Klikom na njega otvara se tablica s popisom više od 30 OPG-ova

Požeško komunalno poduzeće Komunalac pokrenulo je e-tržnicu kako bi zakupcima prostora na tamošnjoj Gradskoj tržnici pomoglo da lakše prebrode posljedice epidemije koronavirusa.

Završna konferencija 5,5 milijuna kuna vrijednog EU projekta PUK 40 Nezaposlene žene dobile posao i iskustvo, a stari i nemoćni njegu i skrb

Popis proizvoda

Naime, odlukom Stožera civilne zaštite RH obustavljen je rad tržnica. S radom je tako prestala i Gradska tržnica Požega u unutarnjem i vanjskom dijelu te prodavaonice u sklopu nje. Kako bi zakupcima prodajnih površina u sklopu tržnice te zakupcima poslovnih prostora pomogli da što bezbolnije prebrode krizu, u požeškom su Komunalcu odlučili pokrenuti e-tržnicu.

Na internetskim stranicama www.komunalac-pozega.hr postavljen je banner e-tržnica. Klikom na njega otvara se tablica s popisom više od 30 OPG-ova, kontakt-telefoni i popis proizvoda koje nude. Sirevi, svježi i tvrdi, piletina, voće, povrće, jaja, mlijeko i mliječni proizvodi, cvijeće, presadnice voća i povrća, proizvodi su koje OPG-ovi nude građanima, a svi navode i da ih mogu dostaviti. Tako se u izravnom kontaktu s vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava može dogovoriti kupnja i dostava željenih proizvoda bez odlazaka na tržnicu ili u prodavaonicu.

Nova usluga U knjižnici knjige možete posuditi i čitati online

Vlasnici OPG-a sa zadovoljstvom su prihvatili ovakav način oglašavanja i prodaje svojih proizvoda, posebice u vrijeme kada je trgovina domaćim proizvodima otežana. Ujedno vjeruju da će na ovaj način Požežani i ubuduće kupovati domaće proizvode provjerene kvalitete, što će znatno pomoći opstojnosti malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja se teško mogu nositi s jeftinim uvoznim proizvodima, nerijetko sumnjivog roka trajanja, pa i kvalitete.

Rade na mobilnoj aplikaciji

Namjera je da e-tržnica zaživi i nakon poteškoća vezanih za koronavirus. Stoga u Komunalcu rade na projektu mobilne aplikacije za kupce i prodavatelje koja će uskoro biti predstavljena i dostupna građanima.

Grad Požega donio prve mjere za pomoć poduzetnicima i građanima Manji prirez, oslobađanje od naknada za vrtiće, školske obroke, zakupninu...

Komunalac Požega d.o.o. poziva i sve druge vlasnike OPG-ova, proizvođače koji su svoje proizvode do sada plasirali na tržnicama ili štandovima, a žele biti uključeni na popis e-tržnica, da se jave na broj telefona 034/316-860.