Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Premijer Andrej Plenković u Popovači

OŠ Zorke Sever 401.600 eura za cjelodnevnu nastavu

Plenković u Popovači
Foto: Sisačko-moslavačka županija

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u pratnji potpredsjednika Vlade Tome Medveda i Branka Bačića te ministra znanosti, obrazovanja i mladih Radovana Fuchsa te župana Ivana Celjaka završio je prošlotjedni posjet Sisačko-moslavačkoj županiji obilaskom Osnovne škole Zorke Sever u Popovači.

Osnovna škola Zorke Sever u Popovači jedna je od 62 osnovne škole koje u Hrvatskoj sudjeluju u eksperimentalnom programu "Osnovna škola kao cjelodnevna škola – Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja". Na području Sisačko-moslavačke županije eksperimentalni program cjelodnevne nastave provodi se u 5 osnovnih škola.

Premijer Plenković u Popovači rekao je da je obrazovanje apsolutni prioritet Vlade te naveo kako je u 2016. proračun nadležnog ministarstva bio 1,6 milijarde eura, a ove godine 3,8 milijardi eura.

Za sudjelovanje OŠ Zorke Sever u programu cjelodnevne škole Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih osiguralo je novčana sredstva u iznosu od 401.600 eura za infrastrukturna ulaganja, a u prvoj godini provedbe eksperimentalnog programa cjelodnevne nastave izvodilo se 36 izvannastavnih aktivnosti.

U školi je, prije toga, u listopadu 2022. otvorena i senzorna soba za učenike u posebnim razrednim odjelima i odgojno-obrazovnim skupinama. Senzorna soba uređena je u skladu s potrebama učenika kako bi im boravak bio prilagođen i ugodan. Sredstva za senzornu sobu osigurala je Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja. 

projekt Nastavlja se ulaganje u zdravstvo na području Sisačko-moslavačke županije storyeditor/2024-09-06/smz_a_slager_skole.jpg Nabavu 28 klima-uređaja u vrijednosti 37.225 eura financirala je Sisačko-moslavačka županija Školski praznici iskorišteni su i za ulaganja u školske objekte storyeditor/2024-08-30/smz_b_slager_dom_zdravlja_petrinja.jpg OBNOVA U TIJEKU U završnoj fazi petrinjski Dom zdravlja, radovi na bolnicama po planu