Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Prirodoslovna škola u Karlovcu

Osigurano 8,5 milijuna za obnovu srednje škole

U Prirodoslovnoj školi uz pomoć fondova EU uređeni su školski kabineti za praksu
1/5
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Od preuređenja koristi će imati i Mješovita industrijsko-obrtnička škola koja će iduće godine, osim u novouređenu zgradu u Strugi, useliti i u Prirodoslovnu školu

Karlovačka Prirodoslovna škola ima 8,5 milijuna kuna vrijedan projekt energetske obnove koji uključuje zamjenu stolarije, krovišta, postavljanje nove fasade, uređenje podova i postavljanje nove led rasvjete u svim učionicama, te uvođenje solarnih sustava za toplu vodu. Osim te škole, od tog će preuređenja koristi imati i Mješovita industrijsko-obrtnička škola koja će iduće godine, osim u novouređenu zgradu u Strugi, useliti i u Prirodoslovnu školu. 

Advent u Karlovcu Advent u Karlovcu od 14. prosinca Koncerti kod kina Edison i u Glazbenom paviljonu

- Nezahvalno je govoriti kad će početi obnova, kada ćemo 'zakopati prvu lopatu', ali sigurno u sljedećoj godini. Novac je spremljen, Županija ga je udružila s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a nadamo se povući još od Ministarstava regionalnog razvoja i graditeljstva kako bismo oslobodili novac za uređenje prostora na Strugi – kazao je Damir Jelić, karlovački župan prilikom obilaska obnovljenih i uređenih kabineta i učionica u Prirodoslovnoj školi za potrebe MIOŠ-a.

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Kada obnova škole bude gotova zgrada će iz E prijeći u energetski razred D, kazao je Karlo Rajić iz  REGE-e. 

- Početkom sljedeće godine nastavljamo s uređenjem laboratorija za obje škole. Školu dugoročno vidim kao suvremenu, dobro opremljenu, s mogućnostima stvaranja jednog od centara kompetentnosti iz područja prehrane, poljoprivrede i ekologije – kazao je tom prilikom ravnatelj Prirodoslovne škole Nenad Klasan.

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Preseljenjem i spajanjem, kada je u pitanju prostor, dviju karlovačkih srednjih škola, zgrada u Domobranskoj ulici, gdje je sada smještan MIOŠ, bit će vraćena Gradu Karlovcu.

- Time ćemo omogućiti susjednoj OŠ Braće Seljan prelazak u jednu smjenu – kazao je Damir Mandić, karlovački gradonačelnik.

Infostup u Karlovcu Karlovačka Zvijezda Gradski drveni stup dobio svoj 'facebook' karlovačko naselje mala švarča Vlasnici parcela na kojima će Hrvatske ceste graditi rotor dobit će odštetu