Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Župan Ivan Anušić potpisao ugovore s 260 poduzetnika

Osječko-baranjska županija dodijelila poduzetnicima 3 milijuna kuna potpora

Foto: Osječko-baranjska županija
Za 14 korisnika odobren je najviši iznos potpore od 36.480 kuna

Župan Ivan Anušić potpisao je ugovore o dodjeli potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja s 260 poduzetnika s područja Osječko-baranjske županije, a njihova ukupna vrijednost je 2,999.400 kuna.

Najviše potpora dodijeljeno je za nabavu alata, strojeva i opreme za obavljanje pretežite djelatnosti, nabavu računalne opreme i licenciranih računalnih programa, investicijsko održavanje i opremanje poslovnog prostora te marketinške aktivnosti. Za četrnaest korisnika odobren je najviši iznos potpore od 36.480 kuna.

POSTROJENJE ZA DVOSTUPANJSKU FILTRACIJU VODE Riješen problem arsena u vodi za piće u Osijeku i okolici

Sve veći iznos

– Osječko-baranjska županija kontinuirano osigurava financijska sredstva za provedbu projekta pokretanje, razvoj i unapređenje poslovanja, a i vrijednost potpora se stalno povećava. Tako smo 2017. godine osigurali milijun kuna koji su podijeljeni za 46 poduzetnika, a potom svake godine povećavali taj iznos i broj korisnika potpora, da bismo ove godine dostigli tri milijuna kuna koji su podijeljeni za 260 poduzetnika i obrtnika koji našu županiju čine gospodarski aktivnom, zapošljavaju i proizvode – kazao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić na potpisivanju ugovora s poduzetnicima.

Potpore se dodjeljuju tvrtkama, obrtima i zadrugama za kupovinu, izgradnju, rekonstrukcije i opremanje poslovnog prostora, investicijska i tekuća održavanja, nabave alata, strojeva i opreme za obavljanje pretežite djelatnosti, stručna osposobljavanja i istraživanja tržišta, kreiranja brenda, marketinške aktivnosti i druge točno određene namjene.

PROJEKT "ZAJEDNO VIŠE MOŽEMO" Grad Belišće i policija zajedno u prevenciji

Najviše do 50.000 kn

Potpora iznosi do 50 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja, a najviše do 50.000 kuna za prerađivačku industriju, odnosno do 25 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja, a najviše do iznosa od 25.000 kuna za ostale djelatnosti.