Izbornik
Naslovnica Županije
Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije slavi 30. rođendan

Osječko-baranjska županija izdvaja dodatna sredstva za vatrogasce

VATROGASNA ZAJEDNICA Osječko-baranjske županije dodijelila je priznanja i odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama
Foto: OBŽ

Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije u čijem su sastavu 4 profesionalne vatrogasne postrojbe, 146 DVD-a te oko 12.000 vatrogasaca obilježava 30 godina djelovanja. Uz doprinos koji sve ove godine daju prilikom spašavanju života ljudi i imovine, njihova se iznimna spremnost i snaga pokazala ključnom u vrijeme požara u Dravi Internacional kada su ulažući nadljudske napore spriječili puno veću katastrofu za cijeli istok Hrvatske. Na svečanom obilježavanju velike obljetnice, vatrogasna je zajednica dodijelila priznanja i odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama.

Predsjednik Vatrogasne zajednice OBŽ-a Zdenko Čarapar osvrnuo se na tri desetljeća mukotrpnog rada, posebno istaknuvši razdoblje nakon Domovinskoga rata u kojemu je trebalo obnoviti razrušene vatrogasne domove, nabaviti opremu i vozila.

– Kao županijska vatrogasna zajednica uložili smo velike napore i bez lažne skromnosti mogu reći da su vatrogasci OBŽ-a danas primjer ostalim udrugama. Prije dvije godine dobili smo i Državnu vatrogasnu školu Odjel Osijek i nijedan školovani vatrogasac nije nezaposlen – kazao je Čarapar.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković pohvalio je rad Vatrogasne zajednice OBŽ-a i zaželio brz oporavak vatrogascu Marijanu Gajskom, ozlijeđenom u požaru u Brijestu.

– Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije vrlo je važan kotačić od Domovinskog rata do danas te dio sustava domovinske sigurnosti, uz hrvatsku vojsku i policiju – rekao je Tucaković.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić istaknuo je kako je iza vatrogasaca jedna od najtežih godina te im zahvalio na znanju, profesionalnosti, hrabrosti i požrtvovnosti koje su iskazali za vrijeme požara u tvrtki Drava International te poplavama.

Župan Mato Lukić zahvalio je vatrogascima na svemu što čine.

– Najvažnije je da naši vatrogasci pružaju osjećaj sigurnosti, što našim sugrađanima puno znači. Kao načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ-a mogu zaista reći da je suradnja uvijek bila izvrsna – poručio je Lukić te najavio još više sredstava za rad vatrogasaca.

PREDSJEDNIK Vlade Andrej Plenković rekao je da je procjena da ovakve projekte gradnje stanova treba nastaviti te je u planu izgradnja još 36 zgrada, od čega 20 u Sisku, a sve te zgrade bit će financirane iz državnog proračuna Vidljivi i opipljivi rezultati procesa obnove U Petrinji uručeni ugovori o najmu stanova u novim zgradama KOMPLETAN MAKEOVER Nakon konstrukcijske, krenut će i cjelovita obnova Novo ruho kulturnog dobra Zahuktali se radovi na obnovi vrijedne Ville Alnoch NAKON utvrđivanja štete Brodsko-posavska županija dobila je dodatnih 1,6 milijuna eura za sanaciju Pokriće za do 60 posto prijavljenih šteta Gradovima i općinama za sanaciju šteta od nevremena 4,827.584 eura