Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Novska

Osnovana javna vatrogasna postrojba

Rad JVP-a organiziran u 24 satnim dežurstvima po turnusima
1/3
Foto: Večernji list
Među 13 članova postrojbe i dvije su vatrogaskinje. Dijana Vanjek, dugo u vatrogastvu, tri godine je bila vozačica kamiona u JVP Sisak te Ivana Herceg, inače prva profesionalna vatrogaskinja iz Novske

Od 1. lipnja u Novskoj djeluje Javna vatrogasna postrojba, po prvi puta u 132-godišnjoj povijesti vatrogastva ovog grada.

sisačko-moslavačka županija Obnova prometnica u Popovači i Novskoj

 

Naime, DVD Novska osnovan je 1887. godine, no otprije nekoliko dana u JVP Novska 13 profesionalnih vatrogasaca obavljat će sve vatrogasne djelatnosti kao stručne i ostale poslove pomaganja u nevolji,  spašavanje ljudi i imovine ugroženih požarom, pružanje tehničke pomoći u nezgodama i u opasnim situacijama, rekao je Zlatko Pješ, zapovjednik JVP Novska čiji je rad, dodaje, organiziran u 24 satnim dežurstvima po turnusima.

- Novska je grad s dugogodišnjom vatrogasnom tradicijom i vatrogastvo je dio identiteta našeg Grada. Osnivanje profesionalne postrojbe značajno je za naš grad i korak više u sigurnosti građana – rekao je gradonačelnik Novske Marin Piletić prilikom prvog javnog postrojavanja postrojbe. Dodao je kako osnivanje JVP Novska ne znači da će se mijenjati sustav tradicionalnog dobrovoljnog vatrogastva na novljanskom području.

Foto: Večernji list

Među 13 članova postrojbe i dvije su vatrogaskinje. Dijana Vanjek, dugo u vatrogastvu, tri godine je bila vozačica kamiona u JVP Sisak te je sada prešla u novljansku vatrogasnu postrojbu dok je u JVP Novska i Ivana Herceg, inače prva profesionalna vatrogaskinja iz Novske.

poslodavac grad Novska: 15 zaposlenih na javnim radovima