Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Garešnica

Osnovci i srednjoškolci učili o važnosti zaštite okoliša

Foto: Grad Garešnica
Nakon predavanja o razvrstavanju, učenici su u skupinama izrađivali kreativne stvari od prikupljenog otpada

Grad Garešnica u suradnji s Poduzetničkim centrom provodi ekološki projekt „Edukacijom do podizanja svijesti o zaštiti prirode i okoliša na području grada Garešnice. Do sada je provedeno niz aktivnosti, među kojima su i ekoradionice. Prvo je održana u Dječjem vrtiću, a ovih dana i u Srednjoj, ali i Osnovnoj školi u Garešnici.

Sve bolji turistički rezultati u Garešnici Porast stranih gostiju, najviše dolazili Talijani, Nijemci...

Učenici nižih razreda aktivni su u ekološkoj skupini, a svima im je prije početka radionice tijekom koje su izrađivali kreativne stvari od prethodno prikupljenog otpada gradonačelnik Josip Bilandžija uručio ekobojanke.

Na početku je za učenike održana prezentacija vezana uz projekt, razvrstavanje otpada i važnost zaštite okoliša u kojem živimo, a nakon toga su učenici u skupinama izrađivali kreativne stvari od prikupljenog otpada.

Svi su se zaista potrudili i napravili pregršt izvrsnih uradaka. Najbolji i najkreativniji učenički radovi bit će nagrađeni i izloženi na kraju projekta.

Dio novca iz fondova EU Uskoro će se od Ciglenice do Garešnice hodati nogostupom

– Radujemo se što smo ostvarili suradnju s Gradom i bili dio ovoga projekta, jer u školi već neko vrijeme razmišljamo zeleno, imamo zelene otoke te tako nastojimo osvijestiti učenike da se svi zajedno moramo odgovorno ponašati prema prirodi te što više odvojeno skupljati otpad i reciklirati – rekli su iz Srednje škole Augusta Šenoe.