Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Županijska skupština BBŽ-a

Osobe s invaliditetom dobivaju stalno radno tijelo

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Župan Bajs sudjelovao je u radu 8. sjednice Odbora za statut i poslovnik Županijske skupštine

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sudjelovao je u radu 8. sjednice Odbora za statut i poslovnik Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije na kojemu se raspravljalo o osnivanju Povjerenstva za osobe s invaliditetom kao stalnog radnog tijela pri Županijskoj skupštini.

Rok do 30. travnja Veliki interes za županijsku kreditnu liniju za proljetnu sjetvu

Naime, na prijedlog Udruga osoba s invaliditetom navedeno Povjerenstvo imalo bi za cilj da predstavnici osoba s invaliditetom sudjeluju i odlučuju na tematskim sjednicama o promicanju, zaštiti i osiguranju punog i ravnopravnog uživanja svih ljudskih prava i temeljnih sloboda osoba s invaliditetom. Odbor za statut i poslovnik Županijske skupštine BBŽ-a jednoglasno je prihvatio prijedlog o osnivanju navedenog Povjerenstva, a konačnu odluku donosi Županijska skupština.

– Bjelovarsko-bilogorska županija i Županijska skupština imale su nekoliko promjena koje se odnose na stalna radna tijela. Prije nekoliko godina smo odlučili, i ja sam to predložio kao župan, da se dopune stalna radna tijela s dva odbora. Prvi odbor bio je Odbor za branitelje koji je postao stalno radno tijelo Županijske skupštine, a drugi je Odbor za umirovljenike koji je također stalno radno tijelo. Razlog je jasan. Mislili smo da ove tri skupine naših sugrađana imaju pravo na svoje predstavnike da budu sastavni dio političkog života, sudjeluju u donošenju odluka i konzultiraju se oko niza stvari. Činilo mi se logičnim da uključimo naše sugrađane, osobe s invaliditetom, u politički život županije i to kroz ovu promjenu Statuta da bi se na idućoj sjednici Županijske skupštine to vjerojatno i dogodilo. Predvidjeli smo da se na ovoj sjednici ide prema osnivanju takvog odbora koji bi bio stalno radno tijelo Županijske skupštine – istaknuo je župan Damir Bajs. 

Medicinskoj školi Bjelovar dodijeljeno bespovratnih 30 milijuna kuna Škola će imati specijalizirane učionice, nove laboratorije i simulacijski centar