Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Inventum

Otkazano održavanje sajma inovacija u Iloku

Organizator INVENTUMA Damir Remenar
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Žalosno je, ali je tako. Ilok je jedini grad u državi, uz Zagreb, gdje se takav sajam održavao više od deset godina - rekao je organizator sajma Damir Remenar

Nakon 11 godina održavanja Međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih INVENTUM u Iloku se ove godine neće održati. Prema riječima predsjednika Udruge inovatora Tesla Ilok i organizatora sajma Damira Remenara osnovni razlog tome je nedostatak novca.

Ljeto na istoku Hrvatske Ljeto puno događanja na istoku Hrvatske U Vukovaru SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ, u Vinkovcima Rimski dani...

- Sajam se trebao održati od 10. - 12. svibnja, ali kako ne možemo zatvoriti financijsku konstrukciju moramo odustati od njegove organizacije. Imamo potporu šest ministarstava Vlade RH ali ona je bez financijske potpore. Sredstva smo osiguravali putem natječaja ali ove godine natječaj Ministarstva poljoprivrede je bio kasno, a onoga od Ministarstva gospodarstva nema niti u najavi. Grad nam je osigurao 7500 kuna dok smo prošlih godina dobivali 15.000 - rekao je Remenar dodajući kako mu za organizaciju Sajma treba oko 100.000 kuna.

Podsjeća i kako je svoje patente na iločku Sajmu izlagalo stotinjak izlagača iz Hrvatske ali i gosti iz Srbije i Mađarske. Već je bio osigurao dvoranu gdje se sajam trebao održavati kao i smještaj ali je sve otkazao. Samo prošle godine INVENTUM je u Iloku osigurao 90-ak noćenja.  

Obnova Vodotornja Druga faza radova Do početka ljeta 2019. godine bit će gotova obnova Vodotornja

- Žalosno je, ali je tako. Ilok je jedini grad u državi, uz Zagreb, gdje se takav sajam održavao više od deset godina. Isto tako Vukovarsko-srijemska županija jedina je županija u Hrvatskoj koja je takav sajam imala deset godina. Za jedan grad od 3000 stanovnika to je velika stvar - dodao je Remenar.

Informacija da se Sajam otkazuje proslijeđena je svim ministarstvima, Županiji kao i Gradu Iloku. Po riječima Remenara sve ovo ne mora značiti i konačni kraj Sajma ali za neku dalju organizaciji bit će potrebno osigurati i potrebna sredstva kojih za ovu godinu nema. 

Croatian Long Distance Trail Croatian Long Distance Trail Krenuli na šetnju kroz Hrvatsku dugu 2281 kilometar