Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska 16 pregleda
interaktivne radionice

Otkrijte tajni svijet biljaka, životinja i fosila tijekom školskih praznika

Radionice u muzeju
Foto: Primorsko-goranska županija
Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja kao i Prirodoslovni muzej Rijeka pripremili su zanimljive aktivnosti za djecu tijekom školskih praznika

U Prirodoslovnom muzeju, od 8. do 13. siječnja održat će se ciklus poludnevnih radionica namijenjen učenicima, malim prirodoslovcima, koji školske praznike provode u gradu i koji žele doznati više o tajnama prirode koja ih okružuje.

Djeca će kroz edukativne i interaktivne radionice upoznati svijet biljaka, životinja i fosila te uroniti u svijet muzeja kroz ulogu malih prirodoslovaca. Radionice će se održavati od 9 do 13 sati. 

Opatija Najveći porast u predsezoni Rekordna turistička godina: Kvarner za blagdane posjetilo 70.000 gostiju

U subotu, 13. siječnja u Prirodoslovnom muzeju Rijeka i na gradskom klizalištu Morska pahuljica održat će se obiteljska radionica Ledeno doba.

Za veseli početak nove godine  pobrinuli su se i u Pomorskom i povijesnom muzeju čija Čudotvornica školarcima priprema dvije nove kreativno-edukativne radionice. Radionice će biti održane u sklopu programa Praznici u Muzeju u trajanju od pet dana, od 8. do 12. siječnja.

U goste Muzeju dolazi majstor Žarko Lučić koji će voditi radionicu izrade zvončarske maske te ih naučiti ponešto o halubajskim zvončarima, čuvarima folklorne tradicije koji su 2010. godine proglašeni kulturnim nematerijalnim dobrom pod zaštitom UNESCO-a. Na drugoj radionici polaznici će izraditi pet popularnih društvenih igara tematski povezanih sa sadržajem Muzeja, priopćili su iz Primorsko-goranske županije.

Gorski Kotar Olujno jugo u prosincu Isplaćeno 500.000 kuna pomoći Gorskom kotaru za sanaciju štete Društveni dom u Fužinama Općina Fužine Novi Društveni dom imat će logopedski kutak i informativni punkt za mlade Autoceste Primorka i Goranka 'Goranka' i 'Primorka' Dvije autoceste koje prolaze kroz županiju konačno dobile imena