Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
završno uređenje

Otvaraju se bar Mul i restoran Kotarina

1/2
Foto: Općina Vir
Restoranski stolovi na terasi bit će razmaknuti dva metra, a za stolom će moći sjediti samo dvije osobe, dok se unutrašnjost restorana neće koristiti

Lijepo vrijeme tijekom travnja i od početka svibnja omogućilo je nesmetani rad na pripremi ugostiteljskih objekata destinacijske kompanije Vir turizam, pa će restoran Kotarina s terasom i plažni bar Mul svoj prvi radni dan, dugoočekivani 11. svibnja, dočekati uljepšani i spremni za prve goste.

djelo ive vučetića blažovog U Ulici Put Nacelja pronađena najstarija boća

Popločani pod plažnog bara u potpunosti je obnovljen, jer ga je olujno jugo prije toga gotovo polomilo u cijelosti, pa se sada pomalo postavljaju sjedalice, stolovi i ukrasno bilje. Šank je zasad otvoren samo kako bi se ponovno obojio, kao i visoke barske sjedalice te drugi inventar najljepšeg plažnog bara na otoku, izvijestili su nas iz virske lokalne uprave.

– Sve će biti spremno za otvorenje plažnog bara Mul i restorana Kotarina u propisanim uvjetima i novim okolnostima – kaže Petar Bitanga, voditelj hrane i pića u Vir turizmu.

– To znači da će restoranski stolovi na terasi biti razmaknuti dva metra, a za stolom će moći sjediti samo dvije osobe, dok se unutrašnjost restorana neće koristiti. Konobari će goste posluživati u rukavicama, a postojat će i pauza u radu kako bi se dodatno dezinficirao prostor i korišteni pribor, ističu s Vira.

– Uz standardnu ugostiteljsku uslugu za građanstvo, restoran će nastaviti s uslugom cateringa marendi za zaposlenike Općine Vir, virskih općinskih tvrtki i ustanova te za građanstvo. Takvu smo uslugu imali i dosad – dodaje Bitanga.

25. travnja 1976. Virski most proslavio 44. godine od otvaranja

Rad restorana Kotarina s terasom i plažnog bara Mul od 11. svibnja pripada trećoj fazi planiranih mjera za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti, koje je nedavno predstavila Vlada. Kako Vir turizam ima još dva plažna bara, Maritimo na pješčanom dijelu plaže Jadro i Marinero u Biskupljači, njihovo se otvaranje očekuje nešto kasnije, kada se vidi kako će funkcionirati plažni bar uzpošljunčani dio plaže Jadro te ovisno o razvoju situacije. Plan je da Maritimo počne s radom 1. lipnja, a Marinero 15. lipnja.