Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
varaždin

Otvoren drugi najveći skate park u Hrvatskoj

1/4
Foto: Grad Varaždin
Ovime je Varaždin ucrtan na mapu ekstremnih sportova, što osim sportskog, pruža i turistički potencijal

Gradonačelnik Ivan Čehok u četvrtak je uz svjetskog prvaka i najboljeg hrvatskog BMX vozača Marina Ranteša, svečano otvorio novi skate park u varaždinskom Parku mladih. 

INFO@FEST U Prvoj gimnaziji Varaždin otvoren 2. festival informatike

Gradonačelnik je naglasio da su čak 75 posto od iznosa sredstava donacije, a ovakav park ukupno vrijedi oko milijun kuna:

- Varaždin se kandidirao za Europsku prijestolnicu mladih, a svi ovakvi sadržaji govore u prilog tome da smo usmjereni prema mladim ljudima. Vjerujem da će ovo biti omiljeno okupljalište mladih - rekao je gradonačelnik.

Marin Ranteš zahvalio je gradonačelniku jer Varaždin sada ima 2. najveći skate park u Hrvatskoj.

Foto: Grad Varaždin

- Probao sam voziti još jučer i park je stvarno fenomenalan. Vjerujem da ću i ja i svi budući vozači imati prave uvjete za trening jer se po ovome izdvajamo ne samo kao grad, već i kao država. Zahvalan sam i sretan. Nadam se da će se Grad pobrinuti da se park održava kako treba. Znate onaj osjećaj kao kad sanjate neki dobar san i probudite se i niste sigurni da li je to stvarnost ili ne. Tako je i meni ovo. Sanjao sam dugo o tome, danas sam se probudio i park je još uvijek tu. Jedva čekam subotnje natjecanje da se svi okupimo, zabavljamo i uživamo - zahvalio se mladi sportaš.

U Varaždinu Održana međunarodna konferencija o radu s visokomotiviranim učenicima

U subotu 27, travnja, od 12 sati u Varaždinu će se održati natjecanje Challenge tour, kao jedna od stanica tokom kojih će najavljivati 20. Pannonian Challenge. U sklopu ovogodišnjeg Challenge toura održat će se i prvenstvo Hrvatske u BMX freestyleu, gdje će nastupiti i naš Marin Ranteš.

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan naglasio je kako svega ovog ne bi ni bilo da nije bilo Marina Ranteša i svih mladih Varaždinaca koji se tako strastveno bave ovim sportom.

- Ovime je Varaždin ucrtan na mapu ekstremnih sportova, što osim sportskog, pruža i turistički potencijal - rekao je Denis Mladenović iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

mirovina nije mirovanje Održane 25. sportske igre umirovljenika Varaždinske županije