Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
RURALNI RAZVOJ

Otvoren Društveni dom i Turističko-informativni centar

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Projekt u Lekeniku vrijedan 1,4 milijuna eura

U Lekeniku su ministrica poljoprivrede Marija Vučković, zamjenik župana Mihael Jurić i načelnik Općine Lekenik Ivica Perović svečano otvorili Društveni dom i Turističko-informativni centar ukupne vrijednosti 1,4 milijuna eura financiran iz Programa ruralnog razvoja u iznosu 981.000 eura te iz sredstava Općine Lekenik u iznosu 436.000 eura.

– U novom ruhu ovaj će društveni dom i turistički centar služiti za promociju Lekenika i njegove prirodne i kulturne baštine, ali i za rad 18 udruga – rekla je ministrica Vučković.

Zamjenik župana Mihael Jurić naglasio je kako će ovaj projekt, koji je realiziran u suradnji Ministarstva poljoprivrede i Općine Lekenik, pomoći stanovništvu ovog područja te mnogim kulturnim i sportskim udrugama.

Načelnik Perović dodao je kako će ovaj projekt dodatno ojačati turističke sadržaje općine Lekenik, a dom će koristiti i udruge koje će s ovim prostorom imati bolji i aktivniji pristup zajednici, a samim time će moći okupljati i aktivirati veći broj korisnika.

– Kod izgradnje doma dodatno smo dogradili prostor površine oko 180 m2 koji će služiti za potrebe djece predškolske dobi, koji smo i opremili. Uz to, cijela zgrada je renovirana i u prostoru tavana su sada prostori predviđeni za arhivu i urede – rekao je Perović. 

Država osigurala dodatnih 6 milijuna eura Nove mjere zapošljavanja za Sisačko-moslavačku županiju SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Obnova objekata donosi i nove sadržaje u županiji SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Uz obnovu prioritet je i gospodarska revitalizacija