Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Država osigurala dodatnih 6 milijuna eura

Nove mjere zapošljavanja za Sisačko-moslavačku županiju

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Predstavljene su i nove mjere politike zapošljavanja za područje Sisačko-moslavačke županije za koje je iz državnog proračuna u ovoj godini osigurano dodatnih šest milijuna eura

U Petrinji su uručeni ugovori petrinjskim poduzetnicima ukupne vrijednosti 15,5 milijuna eura za razvoj poduzetništva na potresom pogođenom području. Predstavljene su i nove mjere politike zapošljavanja za područje Sisačko-moslavačke županije za koje je iz državnog proračuna u ovoj godini osigurano dodatnih šest milijuna eura.

Zamjenik župana Mihael Jurić zahvalio je petrinjskim poduzetnicima što su i nakon potresa ostali živjeti i raditi u svome gradu što je, kako je rekao Jurić, jamac opstanka grada Petrinje. Podsjetio je kako je Sisačko-moslavačka županija nastavila poticati razvoj gospodarstva osiguravši kredite uz 0% kamate za poduzetnike koji ulažu i posluju na području naše županije.

Predstavljajući nove mjere ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić naglasio je kako će se poslodavcima omogućiti zapošljavanje radnika na području županije financiranjem 100% troška bruto 1 plaće u trajanju od godinu dana. Uz to se svim podnositeljima zahtjeva, koji se registriraju na području županije, dodijeliti potpora od 15.000 €. Trećom mjerom se korisnicima potpore za samozapošljavanje, koji su registrirani na području županije ili se preselili iz drugih županija u Sisačko-moslavačku, u ovoj godini omogućava iznos potpore od 7000 eura. 

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Obnova objekata donosi i nove sadržaje u županiji SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Završena cjelovita obnova Srednje škole Viktorovac u Sisku SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Uz obnovu prioritet je i gospodarska revitalizacija