Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Lječilište Topusko

Otvoren kabinet za terapiju senzornom integracijom

KABINET će olakšati pristup i dostupnost terapiji roditeljima s djecom kojoj je ta vrsta terapije potrebna
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Župan je najavio i uređenje zgrada Toplica i Zdravstveno-rekreacijskog centra, unutarnjeg bazena i wellnessa

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak otvorio je potpuno opremljen kabinet za provođenje terapije senzornom integracijom u zgradi Blatnih kupki, u sklopu Lječilišta Topusko, koji je namijenjen djeci s teškoćama u razvoju. Senzorna integracija je neurološki proces koji organizira osjete iz okoline i tijela te omogućava funkcionalno korištenje tijela u okolini, odnosno riječ je o organiziranju osjeta kako bi osoba mogla aktivno i funkcionalno sudjelovati u aktivnostima svakodnevnog života.

Otvorenjem ovog kabineta uvelike je poboljšana kvaliteta pružanja usluga, usto će se olakšati pristup i dostupnost terapije roditeljima s djecom kojoj je ta vrsta terapije potrebna, kao i umanjiti troškovi i vrijeme putovanja roditelja, koji su terapiju provodili u drugim gradovima.

Župan je najavio i uređenje zgrada Toplica i Zdravstveno-rekreacijskog centra, unutarnjeg bazena i wellnessa.

– Zadatak koji smo dali projektantima je bio da urede prostor da bude najmoderniji i najkvalitetniji wellness u Hrvatskoj. Tako da nas idućih 5 ili 10 godina nitko ne može stići u kvaliteti. A na tu smo se razinu odlučili zbog ljudi u Topuskom i njihovih kvalitetnih rezultata – rekao je Celjak dodavši kako u okvirima Lječilišta Topusko Županija obnavlja i zgradu kinematografa i Vilu Zelengaj.

Osvrnuo se župan i na važne projekte koje Sisačko-moslavačka županija provodi na cijelom svom području, poput obnove Jodnog lječilišta u Sisku koje će dobiti dodatne sadržaje, a i fizikalna medicina će u budućnosti imati svoju zgradu s unutarnjim bazenom. 

REKONSTRUKCIJOM prometnica je dodatno proširena, što će povećati sigurnost prometovanja ovom dionicom Uloženo je 1,4 milijuna eura U Velikoj Ludini uređena prometnica duga 9 km VELIKI DAN za svih 320 učenika u 19 razrednih odjela, kao i djelatnike Gimnazije, a župan je najavio i završetak uređenja vanjskog igrališta Preuređenjem do sada neiskorištenog potkrovlja omogućena je jednosmjenska nastava Učenici sisačke Gimnazije vratili su se u svoju školsku zgradu U OPREMANJE nove i modernizirane Jedinice intenzivne skrbi uloženo je 800.000 eura iz Fonda solidarnosti Obnova Opće bolnice "Dr. Ivo pedišić" Sisak Modernizirana Jedinica intenzivnog liječenja