Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Svečanost u Drškovcima

Otvoren novi nogostup i sportski centar

Foto: pozega.hr
Nogostup su zajedno otvorili gradonačelnik Darko Puljašić i predsjednik Mjesnog odbora Željko Begović

U požeškom prigradskom naselju Drškovci svečano je obilježen završetak gradnje nogostupa dugog 1,2 km, investicije vrijedne više od 2 milijuna kuna. Riječ je o projektu koji je Grad Požega proveo u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, kroz Nacionalni program za sigurnost cestovnog prometa, a koji će biti od velikog značenja za brojne mještane Drškovaca. Nogostup su zajedno otvorili gradonačelnik Darko Puljašić i predsjednik Mjesnog odbora Željko Begović.

Gradonačelnik Puljašić na Danu hrvatskih branitelja Nemojmo dopustiti da našu hrabru povijest pišu drugi

– U Drškovcima uistinu ima puno mladih ljudi i budućnosti, a mi ulažemo tamo gdje ima mladih, koji će nas naslijediti. Grad Požega mora omogućiti svim stanovnicima da dobro žive i imaju budućnost. Nadam se da će vam ova staza biti na zadovoljstvo i pružiti dodatnu sigurnost, a vozače molim da voze opreznije. Jedna minuta ne znači ništa, a jedan život, kad se ugasi, ne može se vratiti – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Malo drukčija utrka kroz Požešku goru U ljepoti požeških brda i dolina uživalo 87 trkača

U sklopu programa otvoreno je igralište pod nazivom Sportski centar Martina, u spomen na lani preminulu Martinu Tokić. Na kraju svečanosti otkrivena je spomen-ploča u čast hrvatskim braniteljima s područja Drškovaca. Bila je to prilika i za dodjelu zahvalnica i priznanja svima koji su pridonijeli razvitku naselja.