Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
U petrinjskom naselju Gora

Otvorena Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić"

Škola je opremljena najnovijom opremom. I učenici i djelatnici su sretni, sve im izgleda kao san, kaže ravnateljica
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Školska zgrada u Gori jako je stradala u potresu i bilo je potrebno srušiti staru i sagraditi novu zgradu

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak otvorio je novosagrađenu zgradu Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" u Gori, naselju na području Petrinje. Zgrada iz prošlog stoljeća, teško stradalu u potresu, bilo je potrebno cjelovito obnoviti. U potpunosti je razgrađena, a na njezinu su mjestu napravljeni novi armiranobetonski temelji na kojima je napravljena nova zgrada od laganih elemenata od križno lameliranog drva. Škola je obnovljena po principu zgrade gotovo nulte energije, koja ima vrlo visoka energetska svojstva, ponajviše sredstvima iz Fonda solidarnosti EU, uz dragocjenu donaciju Splitsko-dalmatinske županije i pomoć Rotary Cluba Fürstenfeld u opremanju učionica i blagovaonice škole.

Župan Celjak i u ovoj je prigodi naglasio važnost obnove, posebice u području obrazovanja.

– Školska zgrada u Gori jako je stradala u potresu i bilo je potrebno srušiti staru i sagraditi novu zgradu. To je učinjeno u zaista kratkom roku i danas ovdje u Gori imamo modernu školsku zgradu koja udovoljava svim potrebama, kako djelatnika škole tako i učenika. Vrijednost radova iznosi više od 3,3 milijuna eura, škola će prihvatiti 71 učenika, a u sastavu škole je i područna škola u Nebojanu imamo još sedamnaest učenika – rekao je župan.

– Danas je poseban dan za sve naše učenike, roditelje i djelatnike škole. Sada, kada smo se vratili u našu školu, ovo sve izgleda kao san. Škola je opremljena najnovijom opremom. I učenici i djelatnici posebno su sretni i svima nama se ovo čini poput velikog sna – istaknula je ravnateljica škole Klara Pereković.

KABINET će olakšati pristup i dostupnost terapiji roditeljima s djecom kojoj je ta vrsta terapije potrebna Lječilište Topusko Otvoren kabinet za terapiju senzornom integracijom REKONSTRUKCIJOM prometnica je dodatno proširena, što će povećati sigurnost prometovanja ovom dionicom Uloženo je 1,4 milijuna eura U Velikoj Ludini uređena prometnica duga 9 km VELIKI DAN za svih 320 učenika u 19 razrednih odjela, kao i djelatnike Gimnazije, a župan je najavio i završetak uređenja vanjskog igrališta Preuređenjem do sada neiskorištenog potkrovlja omogućena je jednosmjenska nastava Učenici sisačke Gimnazije vratili su se u svoju školsku zgradu