Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
PARK PRIRODE KOPAČKI RIT

Otvoreno putničko pristanište Sakadaš

Foto: Osječko-baranjska županija
U Kopačkom ritu nabavljen je i novi izletnički elektrobrod te čamac na solarni pogon koji će posjetiteljima pružiti potpuno novi doživljaj flore i faune

Svečanim otvorenjem pristaništa Sakadaš, Park prirode Kopački rit dobio je infrastrukturu koja će omogućiti veću fluktuaciju posjetitelja, a osim infrastrukturnih radova, nabavljen je i novi izletnički elektrobrod te čamac na solarni pogon koji će posjetiteljima pružiti potpuno novi doživljaj flore i faune.

ŽUPANIJSKA INICIJATIVA U Donjem Miholjcu uskoro nova školska zgrada

Ukupna vrijednost projekta je 11,170.816,18 kuna, od čega EU financira 9,362.246,06 kuna, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstvo zaštite okoliša i energetike 1.652.161,08 kuna. Otvorenju je prisustvovao i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić koji je progovorio o ogromnim turističkim potencijalima županije i nužnosti ulaganja u sadržaje i infrastrukturu.

– Osječko-baranjska županija izuzetno je sretna što ima Kopački rit na svom području, a projekti kojima se radi na poboljšanju infrastrukture naše “europske Amazone” su hvalevrijedni i donose korist prije svega razvoju turizma u našoj županiji. Revitalizacija dvoraca Tikveš, pristanište na jezeru Sakadaš te druge investicije daju nam za pravo reći da Baranja i Osječko-baranjska županija snažno utiru put prema tome da postanu najjače destinacije kontinentalnog turizma u Hrvatskoj. Želimo i dalje razvijati ponudu, sadržaje i infrastrukturne projekte kojima ćemo ostvariti dugoročni cilj, a to je snažna Slavonija i Baranja u gospodarskom i turističkom smislu. Sustavnim radom i predanim ulaganjima iskoristit ćemo ogromne turističke potencijale koje imamo i nastaviti pozitivne trendove na istoku Hrvatske – istaknuo je župan Anušić.