Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
Neophodna pomoć

Otvoreno Savjetovalište za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije

zlostavljanje
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Savjetovalište nudi usluge informiranja, savjetovanja, psihosocijalne pomoći i osnovne pravne informacije

SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije otvorio je Savjetovalište za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije.

Savjetovalište je namijenjeno ženama žrtvama nasilja, ženama koje trebaju informaciju vezanu uz obiteljsko nasilje, partnersko nasilje kao i sve ostale oblike nasilja. Budućim korisnicama, savjetovalište nudi usluge informiranja, savjetovanja, psihosocijalne pomoći i osnovne pravne informacije.

Radno vrijeme Savjetovališta je utorkom i četvrtkom od 10:00 do 12:00 sati te u drugim terminima prema prethodnom telefonskom dogovoru, na adresi Trg hrvatske kraljice Jelene 6 /Stara škola (nekadašnji mikrobiološki laboratorij).

- Pozivamo sve žene kojima su potrebne informacije, savjetovanje ili drugi oblici psihosocijalne pomoći i podrške vezano uz njihovo iskustvo nasilja da nam se obrate osobno, dolaskom u novootvoreno Savjetovalište utorkom i četvrtkom od 10:00 do 12:00 sati ili telefonski na broj telefona 049/ 639 281 (utorkom i četvrtkom od 12:00 do 18:00 sati) i 091/ 639 2810(ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9:00 do 15:00 sati) kako bi dogovorile vrijeme dolaska - poručili su iz Savjetovališta.

Uvođenjem usluge Savjetovališta za žene žrtve nasilja, Krapinsko-zagorska županija nadopunila je uslugu SOS telefona koju financira od listopada 2012. godine u godišnjem iznosu od 75 tisuća kuna.