Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
posvećen izvornim sortama

Ovog vieknda je Festival vina MoslaVina Kutina

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Posjetitelji će imati priliku upoznati vinare te uživati u živoj glazbenoj kulisi uz gastro ponudu moslavačke kuhinje. Imat će priliku kušati više od 170 uzoraka vina

Kutina je ovog petka i subote mjesto održavanja tradicionalne manifestacije Festival vina – MoslaVina Kutina 2019. Ovaj ulični festival uključuje i ove godine 26. po redu Izložbu vina Hrvatske i vina izvornih sorti, vinske degustacije, kuću Škrleta te brojne kulturno-zabavne i gastronomske sadržaje.

Goran Pauk na festivalu vina Župan Pauk: 'Potičemo svoje vinare i vinogradare, a rezultat su vrhunska vina'

Festival je posvećen izvornim moslavačkim i hrvatskim sortama, a nudit će i vina ostalih hrvatskih regija, te susjednih zemalja. Za posjetitelje se pripremaju posebni programi vođenih kušanja vina, Večer Škrleta, cooking show programi, vinske igre i glazbeni programi. U večernjim satima atmosferu će dodatno podići nastupi Jasmina Stavrosa i Prljavog kazališta.

Tisuće hektara zemlje u Šibensko-kninskoj županiji zasađeno je vinovom lozom s više od pet milijuna trsova Županija projektom Taste Šibenik-Knin County promiče proizvodnju vina 'Vinari nam osvajaju brojne nagrade, ali većini je najveći problem plasman vina'

Posjetitelji će imati priliku upoznati vinare te uživati u živoj glazbenoj kulisi uz gastro ponudu moslavačke kuhinje. Imat će priliku kušati više od 170 uzoraka vina s ovogodišnje izložbe, a uz foto točke sve će moći zabilježiti i za društvene mreže. Za bicikliste je pripremljen dvodnevni vinski maraton u Kutini na dva kotača 312. Svibnja i 1. Lipnja, dok je 1. Lipnja i Wine – bike tour (vinska biciklijada). U subotu se na Festival vina može i organiziranim prijevozom iz Zagreba.