Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Najljepši mjesec u godini bit će ispunjen brojnim događanjima

Ovogodišnji Advent u Požegi donosi više od 50 zanimljivih sadržaja za sve uzraste

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
U šetališnoj zoni moći će se okrijepiti uz kuhano vino, kobasice, čaj i razne slastice

Koncerti, kazališne predstave, radionice, sajmovi samo su dio bogate ponude ovogodišnjeg, zasigurno najbogatijeg Adventa u Požegi. Najviše oduševljenja među sugrađanima, posebice najmlađima, zasigurno će izazvati klizalište koje će i ove godine biti smješteno u Sportsko–rekreacijskom centru kao dio “Slavonske božićne bajke”, a otvara se 6. prosinca.

Izložba o skladatelju Andrić je potaknuo mlade da krenu stazama glazbe

Na nekoliko lokacija

Advent u Požegi pod sloganom “Kad Požega zasvjetluca” predstavili su na konferenciji za novinare gradonačelnik Požege Darko Puljašić i direktorica Ureda gradske Turističke zajednice Silvija Podoljak.

– Volim reći da nam dolazi najljepši mjesec u godini, mjesec u kojem smo svi ispunjeni ljubavlju i veseljem i kada se najviše okrećemo onima koju su nam najvažniji, našim bližnjima. Kao i svake godine, Grad Požega i turistička zajednica pripremili su puno lijepih događanja, od klizališta do božićnog sajma na nekoliko lokacija. Pozivam vas da ovaj mjesec budemo dobri jedni prema drugima, da se volimo i družimo te zajedno provedemo ovaj Advent u Požegi – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Predstavljajući adventski program, direktorica Ureda TZ-a Silvija Podoljak istaknula je kako se ovogodišnji Advent održava od 30. studenog do 31. prosinca na najatraktivnijim gradskim lokacijama. Najavila je kako će se u tih mjesec dana održati pedesetak zanimljivih događanja.

Projekt od 1,6 milijuna kn Energetski obnovljen dom u Dervišagi

– Tu su koncerti, izložbe i radionice koje organiziraju naše ustanove – Gradski muzej, Gradsko kazalište, Glazbena škola, Požart, Udruga turističkih vodiča, Zavod za javno zdravstvo i mnogi drugi. Naši izlagači predstavit će i prodavati suvenire, igračke, čajeve, božićne kolače, ukrase, aranžmane, dekoracije, rukotvorine, suhomesnate proizvode i drugo. Pozivam vas da u što većem broju posjetite Advent u Požegi – poručila je Podoljak.

Doček Nove godine

Osim već spomenute Slavonske božićne bajke, među događanjima koja u prosincu očekuju Požežane izdvaja se Božićni sajam koji počinje 21. prosinca, otvorenje gradskog klizališta 6. prosinca, božićni domjenak za građane 24. prosinca, podjelu betlehemskog svjetla mira 21. prosinca, doček Nove godine uz nastup Libreto banda Požega... Na Trgu svete Terezije već tradicionalno svake subote, nakon večernje mise, u 18.30 sati pale se adventske svijeće, a u šetališnoj zoni moći ćete se okrijepiti uz kuhano vino, kobasice, čaj i razne slastice.

Akcija 'Zasadi drvo, ne budi panj' Mladi Požežani sadili drveće i dali svoj doprinos poboljšanju životne sredine