Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Puštena u rad magnetska rezonancija u bolnici u Virovitici

Pacijenti će brže na pretrage, i to bez zračenja, a otvorena su i radna mjesta

Uređaj za MR vrijedan je oko 8 milijuna kuna,
1/2
Foto: Kristijan Toplak
U tijeku je dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica, vrijedno 50 milijuna kuna pristiglih iz EU. U sklopu tog projekta već je nabavljena i instalirana oprema od 26 milijuna kuna

Opća bolnica u Virovitici bogatija je za magnetsku rezonanciju, vrijednu oko 8 milijuna kuna. Riječ je o modernom uređaju koji ne zrači pacijente, a jamči izvrsnu dijagnostiku. Nabavljen je zahvaljujući Vladi RH, a u rad ga je svečano pustio premijer Andrej Plenković.

Viroexpo Stiže više od 600 izlagača iz 29 zemalja Viroexpo u novoj hali i s najvećom izlagačkom površinom

Omogućit će to bolesnicima bržu i preciznu dijagnostiku suvremenom metodom i u Virovitici, kako ne bi morali odlaziti u kliničke bolničke centre, gdje se na takve pretrage čeka i do godine dana. Ova se ustanova tako svrstala uz sam bok velikim bolničkim centrima u Hrvatskoj.

Novi inženjeri

Župan Igor Andrović istaknuo je kako je ovo drugi važan događaj za zdravstvo u Virovitičko-podravskoj županiji u samo jednome tjednu - prvi je bio otvorenje Odjela za rehabilitaciju i fizikalnu medicinu Županijskog doma zdravlja u Slatini.

– Ovaj uređaj danas više nije luksuz, nego radiološki standard koji bi trebala imati svaka bolnica. Za naše građane i pacijente to znači bolji život jer na ovakve preglede više neće morati ići u druge gradove i čekati na pretragu šest ili više mjeseci – istaknuo je župan Igor Andrović.

Učionica je uređena u Mjesnom domu, a u njoj je troje đaka Investicija u Područnu školu od 212.000 kuna Uređena učionica u Detkovcu

Uređaj za MR otvorio je i nova radna mjesta.

– Na odjelu s pacijentima radi šest specijalista i tri specijalizanta radiologije, ove jeseni vraća se još jedan specijalist, a za potrebe MR-a bolnica će zaposliti nove inženjere – najavio je ravnatelj bolnice Dinko Blažević.

Puštanje u rad magnetske rezonancije, ocijenio je ministar zdravstva Milan Kujundžić, velik je dan za Viroviticu, ali i hrvatsku medicinu.

– Dobro znam što se postiže u ovoj bolnici. Dio kolega su bili moji specijalizanti, razmjenjujemo informacije i pacijente i ovo će biti samo još jedan dodatak dobroj medicini u Virovitici – rekao je Kujundžić.

Premijer Plenković istaknuo je kako je riječ o trećem koraku investiranja, kada je riječ o novcu iz državnog proračuna odnosno sredstvima Ministarstva zdravstva, ali i europskim sredstvima kojima se poboljšava kvaliteta zdravstvene usluge u bolnici u Virovitici.

– Projekt Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica, zatim lanjska odluka koja se odnosila na novi CT, kao i ovaj uređaj za magnetsku rezonanciju, sve to omogućuje puno kvalitetniju uslugu ne samo pacijentima u Virovitičko-podravskoj županiji, nego i svima onima koji gravitiraju ovoj bolnici – poručio je premijer.

Slatina ovime postaje centar za fizikalnu terapiju naše županije, ali i Slavonije Obnovljen Odjel fizikalne i rehabilitacijske medicine u Slatini Nema više čekanja na red za toplice i do godinu dana

Izrazio je zadovoljstvo što u toj ustanovi radi gotovo stotinu liječnika, i to 60-ak specijalista i više od 30 specijalizanata. Pohvalio je sve mjere Županije i Grada kojima se želi privući i zadržati liječnike.

Dogradnje dnevne bolnice

– Izdvojena su četiri milijuna kuna za CT uređaj 2017., lani osam milijuna kuna za MR, a ove će godine 12 milijuna kuna biti potrebno za nešto drugo – rekao je Tomislav Tolušić, potpredsjednik Hrvatske vlade.

Igor Andrović poručio je kako će Županija nastaviti s projektima u zdravstvu.

– Sada možemo reći da imamo i prostore i opremu, no u zdravstvu su nužni dobri i kvalitetni ljudi, naši liječnici. Županija liječnicima subvencionira kamate na kredite za kuću ili stan, stanarinu podstanarima, sve kako bi liječnici imali bolje uvjete za život i rad, a pacijenti bolju medicinsku uslugu – dodao je župan Andrović.

U tijeku je, podsjetio je, dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica, vrijedna 50 milijuna kuna pristiglih iz EU. U sklopu tog projekta već je nabavljena i instalirana oprema od 26 milijuna kuna.

Posjetiteljski centar u Noskovcima Uređenje Posjetiteljskog centra u Noskovcima U Dravskoj priči zimski vrt, ali i mobilni hologram